Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ : Μητσοτάκης vs Τσίπρας με φόντο τις υποκλοπές

Αρχίζει σήμερα, στις 9 το πρωί,
στην Ολομέλεια της Βουλής, η διήμερη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ και τα λογισμικά παρακολούθησης. Η συζήτηση θα κορυφωθεί, όταν διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποια είναι τα επιχειρήματα των δύο πολιτικών αρχηγών:

Ο Πρωθυπουργός, θα υπογραμμίσει ότι ο ίδιος κινήθηκε θεσμικά από την πρώτη στιγμή: Ζήτησε στις αρχές Αυγούστου την παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ, παραδέχθηκε – στο τηλεοπτικό του μήνυμα της 8ης Αυγούστου – ότι είχε γίνει λάθος στην περίπτωση της επισύνδεσης Ανδρουλάκη κι έδωσε εντολή να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ και άρσης του απορρήτου – ιδίως για τα πολιτικά πρόσωπα

Σε σχέση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι έχει ήδη δώσει απαντήσεις και πως δεν μπορεί να απαντά σε σενάρια που δεν έχουν αποδείξεις. «Γιατί να παρακολουθώ τους συνεργάτες μου; Για να μαθαίνω αυτά που λέμε μεταξύ μας;», φέρεται να έχει πει χαρακτηριστικά ο ίδιος σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Θα επιμείνει, παράλληλα, ότι το Predator και άλλα αντίστοιχα κακόβουλα λογισμικά δεν υπάρχουν στις ελληνικές υπηρεσίες.

Το βασικό επιχείρημα που θα προβάλλει, είναι πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα απαγορεύσει την χρήση και εμπορία παράνομων λογισμικών. Παράλληλα θα βάλει στο «κάδρο» και τον ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα πως παράνομα λογισμικά λειτουργούσαν και στο παρελθόν, ενώ θα τονίσει πως το πρόβλημα δεν είναι αμιγώς ελληνικό αλλά έχει απασχολήσει και σειρά ευρωπαϊκών χωρών.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στο περιεχόμενο του υπό συζήτηση και ψήφιση νομοσχεδίου: Μεταξύ άλλων, στο επιπλέον πολιτικό φίλτρο που μπαίνει με την έγκριση του Προέδρου της Βουλής, στην αποτελεσματικότερη προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων. Θα ισχυριστεί ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «ο ιθύνων νους που έστησε τον παρακρατικό μηχανισμό και έδινε τις εντολές για τις παρακολουθήσεις είτε μέσω επίσημων επισυνδέσεων της ΕΥΠ είτε μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator». 

Επίσης, θα τονίσει ότι έχει πληγεί ο πυρήνας της δημοκρατικής λειτουργίας του Πολιτεύματος, «διότι εκτός από τους πολιτικούς σας αντιπάλους, συνεργάτες, υπουργούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους που διαχειρίζονταν μεγάλα κονδύλια και κοινοτικούς πόρους, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, τα νέα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι παρακολουθούσατε μέχρι και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και εδώ και σχεδόν τρεις µήνες Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Καραµαλάκη, την εισαγγελέα της ΕΥΠ, κα Βλάχου, καθώς και τον οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Χρήστο Μπαρδάκη που χειρίζεται σημαντικές υποθέσεις οικονομικής διαφθοράς, κ.α.».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου