Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ : Η υπερχρεωμένη ελληνική κοινωνία στο έλεος των funds

Τα κόκκινα δάνεια βρίσκονται σήμερα στα χέρια των funds. Τα funds βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι οφειλέτες δεν έχουν καμία δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας με τα funds. Μπορούν να επικοινωνούν μόνο με τις εταιρείες διαχείρισης που βρίσκονται στην Ελλάδα (εισπρακτικές, δικηγορικά γραφεία) και που ενεργούν κατ’ εντολή των funds. Οι εταιρείες αυτές, βγάζουν τα σπίτια σε πλειστηριασμό και μάλιστα ηλεκτρονικό για να μην γίνονται φασαρίες. Στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών e-action είναι αναρτημένοι 47.796 πλειστηριασμοί για το 2022. Όσοι νομίζουν ότι, αν μπουν, θα δουν βίλες και πολυτελή ακίνητα, θα εκπλαγούν, καθώς υπάρχουν χιλιάδες σπίτια χαμηλής αξίας που βρίσκονται σε λαϊκές γειτονιές.

Μετά το σκάνδαλο Πάτση και την απόπειρα βίαιης έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα πήρε πάλι δημοσιότητα και συζητείται στις τηλεοπτικές εκπομπές. Σε αυτό το φόντο ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα μιλάει «για τα κοράκια των κόκκινων δανείων», παρόλο που και αυτός έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης από τα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης.

Το θέμα θα πάει κάπως έτσι: ο ένας πολιτικός θα ρίχνει τα βάρη στον άλλον, και τα funds θα εξακολουθήσουν να έχουν τα κόκκινα δάνεια. Οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν. Δεκάδες χιλιάδες θα χάσουν τα σπίτια τους που θα περάσουν στα χέρια άλλων που αναζητούν «ευκαιρίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου