Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Βίκυ Βολιώτη : Ζωντανεύει την αδελφή του Αρθούρου Ρεμπώ στο Ιδιόμελο στο Μαρούσι

«Γειά σας, είμαι η Ιζαμπέλ Ρεμπώ, αδελφή του διάσημου ποιητή Αρθούρου Ρεμπώ. Από τις 11 Δεκεμβρίου και μετά σας καλώ όλους να έρθετε στο σπίτι μου, να σας κεράσω καφέ, κρασί και λικεράκι γιατί θέλω να σας διηγηθώ τη ζωή του αδελφού μου μέσα από τα δικά μου μάτια. Όσοι από σας τον ξέρετε μέσα από το έργο, θα ανακαλύψετε και μια άλλη πλευρά του πέρα από αυτή του "καταραμένου" ποιητή. Και όσοι από σας δεν έχει τύχει να διαβάσετε κάτι δικό του, είμαι σίγουρη ότι μετά, γυρίζοντας σπίτι σας, θα θελήσετε να γνωρίσετε την ποίησή του. Η διεύθυνση του σπιτιού μου είναι Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κωνσταντίνου, Μαρούσι, στο"Ιδιόμελο". Σας περιμένω με ανυπομονησία...»

Σε ένα αρχοντικό στο Μαρούσι η Βικυ Βολιώτη δεν υποδύεται κάποια, είναι η Ιζαμπέλα Ρεμπώ, μάς ανοίγει την πόρτα και κερνάει καφέ, κρασί και λικεράκι εξιστορώντας τη ζωή της στους καλεσμένους. Η απρόσμενη αυτή παράσταση, δημιουργία της Ευσταθίας, μάς συστήνει την Ιζαμπέλα Ρεμπώ, μικρότερη αδερφή του Αρθούρου Ρεμπώ. Έζησε στη σκιά του διάσημου αδερφού της, συντροφιά με την θρήσκα και πολύ σκληρή μητέρα τους , η οποία δεν μπόρεσε ποτέ να συγχωρέσει τον γιο της για την ζωή που επέλεξε να κάνει.

Όμως η Ιζαμπέλα Ρεμπώ λάτρευε τον Αρθούρο σαν μικρό θεό και μέσα από εκείνον έζησε μια ζωή που ποτέ δεν θα τολμούσε να ονειρευτεί μια γυναίκα την εποχή εκείνη.Και ενώ μοιάζει να είναι το πιο αδύναμο μέλος αυτή της δυσλειτουργικής οικογένειας αποδεικνύεται με το πέρασμα των χρόνων το πιο δυνατό. Είναι εκείνη που στέκεται βράχος ακλόνητος δίπλα στον άρρωστο αδερφό της, εκείνη παραμένει δίπλα του τις τελευταίες του στιγμές, εκείνη σηκώνει το βάρος της αποκατάστασης του ονόματός του και σε κείνη χρωστάμε την συλλογή όλου του έργου του. Μία μοναδική συνεργασία, η Βίκυ Βολιώτη και η Ευσταθία παρουσιάζουν το έργο «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος» με πρεμιέρα την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου σε ένα αρχοντικό στο Μαρούσι, Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο.

Κείμενο - Έρευνα: Ευσταθία / Σκηνοθεσία: Βίκυ Βολιώτη

Σκηνικός χώρος -Κοστούμι: Βίκυ Βολιώτη

Φωτισμοί: Βίκυ Βολιώτη / Μουσική: Ευσταθία

Ενορχήστρωση, προγραμματισμός: Χρήστος Αβδελάς

Κιθάρες: Χρήστος Αβδελάς / Πιάνο: Χάρης Μπότσης

Ηχοληψία, μίξη: Χρήστος Αβδελάς / Φωτογραφίες: Μαρίτα Αμοργιανού

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κολλιός

Παίζει η Βίκυ Βολιώτη. Στον ρόλο του Αρθούρου Ρεμπώ ακούγεται η φωνή του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και στο ρόλο του Αββά ακούγεται η φωνή του Μανώλη Γιούργου

Μετάφραση κειμένων του Αρθούρου και της Ιζαμπέλ Ρεμπώ: Στρατής Πασχάλης*, Βερονίκ Τζάνου, Ευσταθία

Το κείμενο της παράστασης «ΙΖΑΜΠΈΛ ΡΕΜΠΩ, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΡΘΟΥΡΟΣ» κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.

*Ευχαριστούμε θερμά τον Στρατή Πασχάλη για την ευγενική παραχώρηση των μεταφράσεών του.

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο
, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ / Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, Κυριακές και Δευτέρες

Ημερομηνίες παραστάσεων:

11, 12, 18, 19, 26 Δεκεμβρίου 2022

και 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 Ιανουαρίου 2023

Έναρξη: Την Κυριακή στις 7μμ, τη Δευτέρα στις 9μμ

Γενική είσοδος 15 ευρώ

Φοιτητικό-ανεργίας-ατέλεια-άνω των 65: 10 ευρώ

Πληροφορίες: 2106817042

Προπώληση: viva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου