Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Σαμαρά : «Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες»

Ομιλία απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην εκδήλωση στο Παλλάς, για το Ίδρυμα Αντώνης Σαμαράς, που ξεκινά τη λειτουργία του. Στο κοινό που παρακολούθησε την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν και ο Κώστας Καραμανλής, που συναντήθηκε πρόσφατα με τον κ. Σαμαρά. Το "παρών" έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Προς το τέλος της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, λέγοντας: "Δεν πιστεύω, δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά, θα επρόκειτο για μια αντιδημοκρατική εκτροπή".

Και συμπλήρωσε: "Γι' αυτό θα πρέπει να δοθούν πλήρεις και ξεκάθαρες απαντήσεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία. Η παράταξή μας θεμελίωσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και αυτά τα φαινόμενα δεν μπορεί να τα ανεχτεί".

Ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: "Η παράταξη οφείλει να δώσει τη μάχη των εκλογών ενωμένη. Είμαι παρών με τη συνείδησή μου, παρών για τα μεγάλα στοιχήματα της ιστορίας και της Ελλάδας για να τα κερδίσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου