Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εγκαινίασε το νέο Κλειστό Γήπεδο στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αμαρουσίου «Ζεκάκειο» (Βίντεο)

Ο Θόδωρος Αμπατζόγλου σε γιορτινό κλίμα
και πλαισιωμένος από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου & Λυκείου και αθλητές συλλόγων του Αμαρουσίου, εγκαινίασε το σύγχρονο κόσμημα, το στολίδι του Αθλητισμού για τον Δήμο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο Δήμαρχος, στάθηκε ιδιαιτέρως στο χρόνο ρεκόρ που κατασκευάστηκε – 4,5 μήνες – με πολύ χαμηλό κόστος.



Τα εγκαίνια έγιναν την Κυριακή
4 Δεκεμβρίου 2022, παρουσία στελεχών της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, Συλλόγων και Φορέων του Αμαρουσίου, μαθητών, αθλητών, εκπαιδευτικών και πλήθους πολιτών.


Στην τελετή αγιασμού χοροστάτησε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου Χρυσόστομος Στεφανιδάκης με τον Ιεροδιάκονο Σεραφείμ.

Ο κ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στο έργο ξεκινώντας από την ιδέα για αυτό, του συμβούλου του Χρ. Σχινά στη συνέχεια τον Δντή του 4ου Λυκείου Κ. Τζώρτζη, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τις Σχολικές Επιτροπές και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος εστίασε στα τεχνικά χαρακτηριστικά της κατασκευής, του λυόμενου στεγάστρου (τεχνολογίας αεροφερόμενων πλαισίων), η οποία είναι φιλική προς το περιβάλλον, υψηλής αισθητικής, ειδικών προδιαγραφών ασφαλείας απέναντι σε ακραία φυσικά φαινόμενα και ικανή να λειτουργήσει ως προπονητήριο για τα αθλήματα μπάσκετ, βόλει, χαντμπολ και ποδόσφαιρο σάλας.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη επιγραμματικά στο έργο της Δημοτικής Αρχής της τελευταίας τριετίας στον τομέα του Αθλητισμού :

•Δεκατρείς (13) υπαίθριοι αθλητικοί χώροι (γήπεδα) έχουν επισκευαστεί ή ανακαινιστεί πλήρως

•Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση για το Δημοτικό κολυμβητήριο, που το έχει καταστήσει πρότυπο στην Ελλάδα με εξοικονόμηση ενέργειας 50%.

•Εκπόνηση μελέτης για τα γήπεδα του Αρίωνα στη Νέα Λέσβο

•Εκπόνηση μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού του Αγίου Θωμά.

•Δρομολόγηση ενεργειών για την ανέγερση 8ου Γυμνασίου & 9ου Λυκείου στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης που συμπεριλαμβάνουν και την κατασκευή ενός ακόμη κλειστού γηπέδου μπάσκετ (χρηματοδότηση ΚΤΥΠ).

•Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που αφορούν στην κατασκευή Γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλα (χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής). Συνεχής διαβούλευση με τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Ο κ. Αμπατζόγλου δεσμεύτηκε τέλος, για την κατασκευή ενός ακόμη όμοιου Γηπέδου (τεχνολογίας μπαλονιού) σε μία ακόμη πολεοδομική ενότητα της πόλης, εντός του 2023 και σημείωσε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανακατασκευή του ιστορικού Γηπέδου «Σπύρος Λούης».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσοχή που δίνει ο ίδιος προσωπικά και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής στις αναπτυξιακές πολιτικές για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Ιδιαιτέρως όμως για τον Αθλητισμό και τη σχέση του με τη νεολαία σημείωσε πως είναι μία επένδυση για το παρόν και το μέλλον του Αμαρουσίου που δημιουργεί θετικά πρότυπα στην τοπική κοινωνία.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε στη συνέχεια ο Δντής του 4ου Λυκείου Κωνσταντίνος Τζώρτζης ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για τη συνεργασία στα θέματα της σχολικής κοινότητας και φυσικά για το σπουδαίο έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη.

Μετά το πέρας των ομιλιών-χαιρετισμών ακολούθησε χορευτική επίδειξη και αγώνας μπάσκετ από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου & Λυκείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου