Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ 20 ΕΥΡΩ- Στον εισαγγελέα σήμερα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης χαροπαλεύει στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», αφού δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ. Η οργή που ξεχειλίζει μετέτρεψε, χθες βράδυ, τη Θεσσαλονίκη σε φλεγόμενη πόλη από οδοφράγματα με καιόμενους κάδους απορριμμάτων, έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, έκανε λόγο για «ευθεία βολή από πίσω κατά του παιδιού», τονίζοντας πως η έρευνα που διεξάγει η αστυνομία για το περιστατικό έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωσή της, όπου μεταξύ άλλων κατηγορείται ο 16χρονος πως με «συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών», ενώ δεν γίνεται λόγος για τη σφαίρα που τον πέτυχε στο κεφάλι.

Σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και από χθες βρίσκεται υπό κράτηση. Τόσο αυτός, όσο και οι υπόλοιποι αστυνομικοί που συμμετείχαν στο συμβάν, έχουν κληθεί να καταθέσουν και να παρέχουν εξηγήσεις για όσα έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πρώτες εξηγήσεις τους υποστηρίζουν ότι ο 16χρονος επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό όχημα που οδηγούσε, πριν τον πυροβολισμό, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στην Συμμαχική Οδό.

Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό η Ελληνική Αστυνομία, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Αλεξόπουλος μίλησε για «δηλώσεις και ανακοινώσεις οι οποίες είναι αυτές που οπλίζουν τα χέρια αστυνομικών για να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, ανέφερε ότι από την έρευνα που έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, αποτυπώνεται ακριβώς πως έχει γίνει η συγκεκριμένη επίθεση:.

«Τα πραγματικά περιστατικά και η προανακριτική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., φωτίζουν ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο έγινε. Δεν υπήρχε καμία απολύτως ενέργεια του παιδιού κατά των αστυνομικών. Ότι υπήρξε εμβολισμος μηχανής είναι τελείως ανυπόστατο. Το μόνο που ήθελε το παιδί ήταν να φύγει, να αποφύγει τη σύλληψη, δεδομένου ότι είχε κάνει μόλις μία κλοπή ευτελούς αξίας, έβαλε βενζίνη 20 ευρώ στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Οι αστυνομικοί γνώριζαν ακριβώς γιατί τον καταδιώκουν. Δεν τον καταδιωκαν γιατί έκανε μια ληστεία, έναν βιασμό, μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά για αυτό ακριβώς (σ.σ. την κλοπή). Όταν είδαν τελικά ότι δεν συμμορφώνεται, σήκωσαν πιστόλι από πίσω», ανέφερε.

Ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι η βολή τρύπησε το πίσω τζάμι του αγροτικού αυτοκινήτου, καρφώθηκε στο μαξιλαράκι του οδηγού και μετά στο κεφάλι του 16χρονου. «Όλα αυτά τα στοιχεία καταγράφονται στην έρευνα της αστυνομίας», τόνισε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου