Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Μητσοτάκης : «Απίστευτο ψέμα το δημοσίευμα του Documento. Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας» (Βίντεο)

«Καμία απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε υπουργούς του» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε απόψε στον Νίκο Χατζηνικολάου. Χαρακτήρισε το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ως «απίστευτο ψέμα», ενώ τόνισε πως δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. «Δεν πρόκειται να συρθώ σε εξελίξεις» είπε «από επαγγελματίες εκβιαστές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «εθνικά επικίνδυνο» τον Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας ότι από πίσω από αυτόν κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να αναμετρηθούμε, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης»

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ο κ.Βαξεβάνης είναι αυτός που το 2016 εμπλέκεται στη ροή δέκα εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη για τηλεοπτικό σταθμό στην Ελλάδα».

«Δεν γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει σε αυτό το επίπεδο, ουδέποτε ισχυρίστηκα πως δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο που χειρίζεται το κακόβουλο λογισμικό predator, αλλά είναι πολύ διαφορετικό αυτό από το να κατηγορεί κάποιος τον πρωθυπουργό ότι ενορχηστρώνει αυτήν την παρακολούθηση. Δεν γνωρίζω από ποιον γίνονται οι παρακολουθήσεις, πρέπει να το μάθουμε, δεν είναι η ΕΥΠ που χειρίζεται κακόβουλα λογισμικά και εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα απαγορεύσει ρητά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών.



Σκληρή απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε στη συνέντευξη στον Ant1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τονίζοντας ότι «είναι αξιοθρήνητο να εκλιπαρεί για πρόταση μομφής». Στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται: «την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης βουλιάζει στα ψέματά του για να καλύψει τον παρακρατικό μηχανισμό υποκλοπών που ο ίδιος έστησε. Όλη η συνέντευξη που έδωσε, άρον άρον μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση των υπουργών του και επιχειρηματιών με το Predator, ήταν ένα παραλήρημα ενοχής, πανικού και ύβρεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επισημαίνει ότι «είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου του αλλά και αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί. Αν ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου