Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ : Πάνω από χίλιοι αιρετοί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Με μηδέν… διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία έχει μείνει ο Βόλος. Το Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που διεξάγεται στην πόλη έχει περισσότερες από 1000 συμμετοχές, στελεχών της αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα.
Στη φωτο (από αριστερά) : Παναγιώτης Ιωάννου (υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης),  Δημήτρης Σμυρνής (Πρόεδρος ΔΣ Αμαρουσίου),  Μαίρη Γαλαζούλα (ΓΓ Δήμου Αμαρουσίου) και  Πέτρος Κόνιαρης (Πρόεδρος ΟΚΟΙΠΑΔΑ)

Δήμαρχοι (νυν και υποψήφιοι), γενικοί γραμματείς, στελέχη και μέλη της Κυβέρνησης βρίσκονται στον Βόλο για να συμμετάσχουν στο Ετήσιο Συνέδριο του θεσμού, που διεξάγεται στο Εκθεσιακό – Συνεδριακό κέντρο στο Πεδίον του Άρεως. Ανάμεσά τους οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα δωμάτια ξενοδοχείων, ακόμα και δωματίων βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι γεμάτα, με την πληρότητα να ξεπερνά το 90%. Ο Δήμαρχος Βόλου χαριτολογώντας στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ του είπε: “Έχουν μείνει δύο βάρκες άδειες… αν θέλετε να κοιμίσετε κανέναν”.

Το συνέδριο είναι τριήμερο (21-22 και 23 Νέο 2022). Το ενεργειακό κόστος, τα δάνεια των Δήμων από το ΤΠΔ, η πρόσβαση των Δήμων σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας, τα έργα οδικής ασφάλειας και πολλά ακόμη είναι τα θέματα που απασχολούν τους σύνεδρους. Κεντρικό σύνθημα : «Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, Καλύτερη Ελλάδα -Σύγχρονοι, Ψηφιακοί, «Πράσινοι» Δήμοι: Στην υπηρεσία των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου