Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : Η Ραλλού Γιαννιού, μιλά στο ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο

Η Ραλλού Γιαννιού, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι. Είναι φοιτήτρια στη σχολή Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Τουρκικών σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών σπουδών στον τομέα της Γεωπολιτικής και των διεθνών σχέσεων. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά φόρουμ, και πρόσφατα, στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων. Είναι μέλος του φόρουμ νεολαίας του Δήμου Αμαρουσίου, κομματικό στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και εν ενεργεία μέλος στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αμαρουσίου έχοντας αναλάβει τη θέση του οργανωτικού.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποια είναι η μέχρι τώρα εμπειρία σου από το Φόρουμ Νέων στο Μαρούσι;


- Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός φόρουμ νέων στον δήμο μας εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου. Έχουν γίνει αρκετές δράσεις. 

Δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Γνωρίζω την πόλη μου» που στόχο έχει την επαφή με τον πολιτισμό, την παράδοση και την κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου. Μέχρι στιγμής έχουμε επισκεφθεί το ΟΑΚΑ, την Κεραμική και το επόμενο διάστημα θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε και άλλους χώρους στο Μαρούσι.

Γίναμε πολλαπλασιαστές στο Eurodesk. Το Δίκτυο της ΕΕ Eurodesk είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο με δομές πληροφόρησης σε 36 χώρες και με περισσότερους από 1.500 εθνικούς, τοπικούς και περιφερειακούς εταίρους, το οποίο παρέχει στους νέους (και σε όσους εργάζονται με νέους) πρόσβαση σε ευρωπαϊκή και εθνική πληροφόρηση, που ενισχύει τη μαθησιακή κινητικότητά τους.

Καταφέραμε να έχουμε τη δική μας σελίδα στο site του Δήμου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο διοργανώθηκε ένα επιτυχημένο φεστιβάλ νεολαίας. Έχουμε συμμετάσχει σε αρκετές δράσεις που αφορούν το περιβάλλον. Το φόρουμ μας μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει πολλά και θα επιτύχει πολλά περισσότερα. Είμαστε εδώ με όρεξη και φρέσκες ιδέες να πάμε το Μαρούσι ένα βήμα μπροστά. Άλλωστε, η κοινωνία αυτό που έχει ανάγκη είναι οι ενεργοί πολίτες και πόσο μάλλον νέους ενεργούς πολίτες.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Τι θα ήθελες να αλλάξει στην πόλη μας;


-Το Μαρούσι είναι μία πόλη με πολλές προοπτικές ανέλιξης. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως είναι η πόλη η οποία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ΑΕΠ της χώρας. Ωστόσο, μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. 

Κατά την άποψη μου το Μαρούσι υστερεί σε μαγαζιά εστίασης. Επίσης , θα μπορούσε να είχε περισσότερους χώρους πρασίνου και αναψυχής ώστε να εξυπηρετούνται τα άτομα κάθε ηλικίας. Τέλος , κάτι ακόμη που θα μπορούσε να αλλάξει: Περισσότερες παροχές και δικαιώματα στα ΑμεΑ, ιδιαίτερα όσον αφορά στην κυκλοφορία. Το Μαρούσι μπορεί να γίνει μια έξυπνη πόλη αρκεί να υπάρχει θέληση και μία καλά οργανωμένη διοίκηση.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιος νομίζεις ότι είναι ο ρόλος της νεολαίας στην πολιτική ζωή του τόπου;



-Οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική, άλλωστε «οι νέοι είναι η καινούργια μαγιά στην πολιτική». Η νέα γενιά δεν μπορεί να μένει στο περιθώριο των εξελίξεων, είναι ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας που μπορεί να αλλάξει, να συνθέσει, να δημιουργήσει. 

Βλέπουμε συχνά και στην χώρα μας , αλλά και σε άλλες χώρες πως οι νέοι έχουν οργανωμένη δράση σε διάφορα ζητήματα, δράση που εκφράζεται και προσπαθεί να προσαρμόσει στην κοινωνία την έννοια της «συλλογικότητας». Όμως, η πολιτεία οφείλει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων και η πολιτική να κερδίζει και όχι να απομακρύνει τους νέους. Είναι δεδομένο, πως αν η νέα γενιά οδηγηθεί στην απάθεια, τα απολυταρχικά καθεστώτα, οι αυθαιρεσίες της εξουσίας θα πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο. Δεν θέλουμε μια ματωμένη Δημοκρατία, αλλά μία Δημοκρατία ισχυρή και ανοιχτή προς όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου