Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Τι πραγματικά συμβαίνει στο Δάσος Συγγρού;

Κάθε λογικός μαρουσιώτης
, συμφωνεί ότι στο Δάσος Συγγρού πρέπει να γίνουν εργασίες για να προστατευτεί από τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Άρχισαν λοιπόν ύστερα από επιστημονική μελέτη οι εργασίες σύμφωνα με το σχέδιο προστασίας δασών Anti-Nero, όμως κάποιοι (δυστυχώς και δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου) αντί να πουν μπράβο, διαμαρτύρονται ισχυριζόμενοι ότι … καταστρέφεται το Δάσος!

Αν ακούσει κανείς τι μπαρούφες λέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, για δήθεν «έγκλημα» και «οικολογική καταστροφή», θα χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο, που βρέθηκαν τόσοι άσχετοι στον Δήμο Αμαρουσίου, να παριστάνουν τους ειδικούς.

Ένα παράδειγμα είναι η Μαίρη Διακολιού, η οποία αν και δικηγόρος, εμφανίζεται να ξέρει περισσότερα από δασολόγους. Τι κατέθεσε λοιπόν η κυρία Διακολιού στο Δημοτικό Συμβούλιο; Κατέθεσε ότι τα έργα πρέπει να γίνονται … χωρίς μηχανήματα!

Λοιπόν, εμείς λέμε, ας γράψει η Μαίρη Διακολιού, το βιβλίο «Έργα Αντιπυρικής Προστασίας χωρίς Μηχανήματα», ή τουλάχιστον, ας πάει στο Δάσος και ας υποδείξει στους δασολόγους το πώς δημιουργούνται οι αντιπυρικές ζώνες με τα χέρια!

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο, που έβγαλε ανακοίνωση και μιλά για «οικολογικό έγκλημα που συντελείται στο Δάσος Συγγρού!».

Και καλά, ο Γιώργος Καραμέρος συχνά λέει ό,τι θέλει αλλά πώς διάολο πείθει και τους άλλους όπως τον Μπούρα, τον Κούκουζα και τον Μπόγδανο που τους έχουμε για σοβαρούς; 

Αν πιστέψουμε την ανακοίνωση του "Ενωμένο Μαρούσι", όλες οι εργασίες που γίνονται στο Δάσος, θα επιφέρουν οικολογική καταστροφή.
Και δεν ξέρουν τι κάνουν οι δασολόγοι που έχουν σπουδάσει το Δάσος, αλλά ξέρει ο Καραμέρος που σπούδασε μάρκετινγκ.

Υπάρχουν και άλλοι μαθητευόμενοι δασολόγοι που κατάφεραν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι και τώρα εκφράζουν την … επιστημονική γνώμη τους σχετικά με το Δάσος Συγγρού.

Έχει δίκιο ο Δήμαρχος που είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

«Μία από τις αιτίες της κακοδαιμονίας πολλών πραγμάτων σε αυτή την χώρα, το μπέρδεμα που γίνεται και η ζημιά που γίνεται πολλές φορές, είναι επειδή πάρα πολλοί κάνουν τους αρμόδιους ενώ δεν είναι αρμόδιοι, και πάρα πολλοί κάνουν τους εμπλεκόμενους ενώ δεν οφείλουν να είναι εμπλεκόμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου