Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για σεξουαλικές κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς σε αγόρια στην «Κιβωτό του Κόσμου», ερευνά η Αστυνομία

Η «Κιβωτός του Κόσμου» αναγράφει στο site της ότι παρέχει «προστασία σε παιδιά παραμελημένα, εγκαταλελειμμένα, με χωρίς ίχνος φροντίδας». Αν λοιπόν, αληθεύουν οι καταγγελίες, ότι εκεί υπήρξαν σεξουαλικές κακοποιήσεις σε παιδιά και άγριοι ξυλοδαρμοί, τότε οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, και η δομή να κλείσει.

Ένας 19χρονος καταγγέλλει πως όταν ήταν 15 ετών, τον κακοποίησαν σεξουαλικά δύο εργαζόμενοι στην Κιβωτό του Κόσμου. Η υπόθεση φαίνεται πως έχει μεγάλο βάθος. Χθες, έγινε γνωστή άλλη καταγγελία για ξυλοδαρμό τριών ανηλίκων στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο, τον Αύγουστο του 2022. Υπάρχουν ακόμα καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά κακοποίησης και για τη δομή στην Πωγωνιανή στην Κόνιτσα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το περιεχόμενο των καταγγελιών έχει σοκάρει ακόμα και έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ενώ, η Κιβωτός του Κόσμου ανακοίνωσε ότι … δεν γνωρίζει τίποτα για τα περιστατικά!

Χρόνης Χίλτσιος: «Κατήγγειλα και με απέλυσαν!»

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Χρόνης Χίλτσιος, γυμναστής και αθλητής ελεύθερης κατάδυσης, που εκτελούσε χρέη παιδαγωγού στην «Κιβωτό του Κόσμου», κατήγγειλε στην Διεύθυνση της δομής, περιστατικό κακοποίησης παιδιού και απολύθηκε! 

«Το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου παρουσιάστηκα στη διευθύντρια της δομής ενημερώνοντάς την ότι προτίθεμαι να καταγγείλω το γεγονός στην αστυνομία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκα με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις (δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε)…»

Οι καταγγελίες διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Υπουργείο Εργασίας: Δεν παραχωρεί ακίνητο στην Κιβωτό του Κόσμου μετά τις καταγγελίες

Όπως ανακοινώθηκε, αποσύρεται η διάταξη που είχε περιληφθεί σε νομοσχέδιο για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται.

Κιβωτός του Κόσμου: Δεν γνωρίζαμε τα περιστατικά

Η θέση της Κιβωτού του Κόσμου

«Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας.

Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές.

Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες.

Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων που έχει δημιουργήσει, έχει πάντοτε πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη την παιδική προστασία, η οποία και αποτελεί το μοναδικό γνώμονα για το κοινωφελές έργο και τις δράσεις μας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

Με εκτίμηση
Κιβωτός του Κόσμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου