Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Πολύς κόσμος χθες, στην τιμητική εκδήλωση για τον Τίτο Πατρίκιο στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Ο Τίτος Πατρίκιος (φωτο), είναι Έλληνας ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς που έχει τιμηθεί με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1994. Η τιμητική εκδήλωση, έγινε χθες (Παρασκευή 4 Νοε 2022) στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θόδωρος Αμπατζόγλου.

Φωτο (από αριστερά) : Μάντυ Ρώτα, Νώντας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής και Ελένη Λέκκα. 

Θόδωρος Αμπατζόγλου :

«Είναι μια βραδιά που με χαρά και τιμή την έχουμε αφιερώσει στον Τίτο Πατρίκιο, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τα καλύτερα του χρόνια σε κοινωνικούς αγώνες...
Πρόκειται για έναν ποιητή που διαρκώς εξελίσσεται και αυτό είναι η δύναμή του, αναθεωρεί, ανανεώνει τον ίδιο του τον λόγο, γιατί όπως αναφέρει, στις πιο αναπάντεχες στιγμές της καθημερινής ζωής, εκεί τον βρίσκει η ποίηση. Εδώ στο Μαρούσι προσπαθούμε, ιδίως με το τελείωμα της πανδημίας, που ελπίζω να μην επιστρέψει, να κάνουμε εκδηλώσεις στα πλαίσια των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ώστε να ξαναζωντανέψουμε τη σχέση των πολιτών μας με τον πολιτισμό, με την τέχνη, με ό,τι δημιουργικό υπάρχει…»

Για τον ποιητή και το σπουδαίο έργο του μίλησαν: Ελένη Αντωνιάδου, Φιλόλογος-Ερευνήτρια, Παναγιώτης Νούτσος, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής & Πολιτιστικής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Ποιητής-Βιβλιογράφος, Αγάθη Γεωργιάδου, Διδάκτωρ Φιλολογίας και Μανώλης Στεργιούλης, Διδάκτωρ Φιλολογίας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Άννα Βαγιωνά, Σύμβουλος Δημάρχου επί θεμάτων Πολιτισμού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου