Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

5 Ρίχτερ στην Εύβοια - Δεν μπορούν ακόμα να πουν οι σεισμολόγοι αν ήταν ο κύριος σεισμός !

Αλλάζουν τα δεδομένα μετά την βραδινή δόνηση, των 5 ρίχτερ στην Εύβοια. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, λέει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά… θα πρέπει να δούμε όλα τα δεδομένα, και όταν τα δούμε με τον τρόπο που πρέπει και με την ανάλυση που πρέπει τότε μπορούμε να πούμε… χρειάζεται συνεργασία μεταξύ των επιστημόνων και μεγάλη προσήλωση στην επιστημονική δεοντολογία»

Ο σεισμός έγινε στις 22:06 τη νύχτα της Τρίτης, είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε έντονα αισθητός στην Αττική, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι τον ένιωσαν ακόμα και στη Μύκονο!

Οι κάτοικοι της περιοχής, είναι ανάστατοι και πολλοί πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους.

Ευθύμης Λέκκας : "Αλλάζει η εικόνα"

«Είμαστε επιφυλακτικοί και παρακολουθούμε το φαινόμενο σε μια περιοχή άγνωστη σεισμικά, αφού δεν είχε δωσει ισχυρό σεισμό στο παρελθόν. Αν και τα 4,8 Ρίχτερ το πρωί θεωρούσαμε αρχικά ότι ήταν ο κύριος σεισμός, τώρα με το νέο σεισμό αλλάζει η εικόνα. Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε μια σμηνοσειρά, αλλά θα πρέπει να δούμε τη συνέχεια του φαινομένου» δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου