Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ από τη μαθητική κοινότητα και τους συλλόγους και φορείς του Αμαρουσίου

Στεφάνια κατέθεσαν στο Μνημείο Ηρώων, σήμερα παραμονή της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, μαθητές, σπουδαστές, σύλλογοι και φορείς της πόλης του Αμαρουσίου. Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο, με τη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και την μαθητική παρέλαση.

Η Προέδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ελένη Λέκκα, εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Θόδωρου Αμπατζόγλου, απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.

Αντιπροσωπείες όλων των δημόσιων νηπιαγωγείων, δημοτικών γυμνασίων , λυκείων, των ιδιωτικών σχολείων και των επαγγελματικών λυκείων, καθώς και εκπρόσωποι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Ελληνικού Οδηγισμού, συνοδευόμενες από διευθυντές, εκπαιδευτικούς και βαθμοφόρους προσήλθαν με τάξη στο Μνημείο Ηρώων όπου κατέθεσαν στέφανα τιμώντας τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για μία ελεύθερη Ελλάδα.

Τους αγωνιστές του έπους του ’40 τίμησαν επίσης με την κατάθεση στεφάνου εκπρόσωποι των Νομικών Προσώπων του Δήμου και των συλλόγων και φορέων της πόλης.

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου