Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Οδηγία στους Δήμους για 10% εξοικονόμηση στην ηλεκτρική ενέργεια

Οι Δήμοι καλούνται να κάνουν οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα κατά 10%, είπε σήμερα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Αναπλ.Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Θα ανακοινωθούν επίσης, εντός των ημερών, κίνητρα ώστε να κάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ρεύματος και οι πολίτες. Επίσης, θα ανακοινωθούν κίνητρα για στροφή στη θέρμανση, από το φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο.

Μερικές παρατηρήσεις δικές μας:

1.Ο πολίτης θα πληρώνει όσο πλήρωνε (δημοτικά τέλη), αλλά η κυβέρνηση θα επιβάλει στον Δήμο να κάνει μείωση στον ηλεκτροφώτιση κατά 10% ; Ή ταυτόχρονα θα μειωθούν και τα δημοτικά τέλη; Εάν όχι, τότε  την «εξοικονόμηση» την πληρώνουν οι δημότες.

2.Εάν ένα νοικοκυριό κάνει εξοικονόμηση στην κατανάλωση ρεύματος, θα μειώνεται και η τιμή που θα πληρώνει την κιλοβατώρα;

3.Βεβαίως, όσον αφορά τη θέρμανση, τα κίνητρα για στροφή στο πετρέλαιο, δεν έχουν έννοια για όσες πολυκατοικίες δεν έχουν κρατήσει τους καυστήρες.

Γεγονός είναι ότι υπάρχει και η ακρίβεια και πολλοί είναι αυτοί που μας διαμηνύουν ότι «δεν ξέρουμε τον χειμώνα που έρχεται, ούτε αν θα ζεσταθούμε, ούτε αν θα έχουμε να φάμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου