Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Αναβαθμίζεται το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στο Μαρούσι με νέους λαμπτήρες τεχνολογίας LED


Οι λαμπτήρες LED, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής (έως 50000 ώρες), δηλ. πάνω από 10 χρόνια με λειτουργία 10 ωρών/ ημέρα. Παράγουν υψηλή φωτεινή ενέργεια με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος (καταναλώνουν περίπου το 1/10 των λαμπτήρων πυράκτωσης και το 1/5 των λαμπτήρων φθορισμού). Είναι οικολογικοί, φιλικοί προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους, καθώς δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες (υδράργυρο, μόλυβδο κλπ). Δεν παράγουν βλαβερή υπεριώδη (UV) ακτινοβολία.

Για μία νέα εποχή στον ηλεκτροφωτισμό της πόλης μας, κάνει λόγο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θόδωρος Αμπατζόγλου, με αφορμή την έναρξη της πρώτης φάσης αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην πόλη, με την αντικατάσταση πλέον των 550 φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας LED.

«Ακόμη μία δέσμευσή μας γίνεται πράξη. Για ένα Μαρούσι περισσότερο φωτεινό, ασφαλές που σέβεται το περιβάλλον και τους νέους κανόνες στην οικονομία της ενέργειας.

Η επιβεβλημένη αναβάθμιση του πεπαλαιωμένου δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην πόλη μας, είναι μία ενέργεια που αφορά στον ποιοτικότερο φωτισμό εν γένει, στην ασφάλεια των πεζών και των οδηγών οχημάτων, στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για τη συντήρησή του (δικτύου).

Κατά την πρώτη φάση, περισσότερα από 550 φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED θα τοποθετηθούν στις κεντρικές οδούς περιοχών όπως Κέντρο – ΚΑΤ, Άγιος Θωμάς, Άγιος Νικόλαος, Νέα Φιλοθέη, Εργατικές Κατοικίες, Κοκκινιά, Σωρός, Νέο Μαρούσι, Πολύδροσο, Παράδεισος. Στόχος μας είναι, σε σύντομους χρόνους, όλο το Μαρούσι να έχει ένα νέο σύγχρονο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού αντάξιο του Μητροπολιτικού του χαρακτήρα. Παράλληλα προωθούμε και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έτσι ώστε οι επιλογές μας στο μέλλον, να είναι περισσότερες και επ’ ωφελεία των Δημοτών μας». ​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου