Πρόκειται για 21.412 συμβασιούχους οι οποίοι αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και 2.376 οι οποίοι αμείβονται μέσω κοινοτικών προγραμμάτων (στοιχεία υπουργείου Εσωτερικών Μαρτίου 2022).
Υπενθυμίζεται ότι προσελήφθησαν στην αρχή της πανδημίας για την κάλυψη των αναγκών των δήμων, οι οποίοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν αυξημένες ανάγκες λόγω του lockdown και των περιορισμών στις μετακινήσεις που είχαν τεθεί. Στο τέλος Μαΐου λήγουν οι συμβάσεις τους, καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από την πρόσληψή τους, και σε περίπτωση παραμονής στις θέσεις εργασίας τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα πρέπει να μονιμοποιηθούν.
Οι αρχικές συμβάσεις με τις οποίες είχαν προσληφθεί λόγω κορωνοϊού ήταν μηνών, ωστόσο έκτοτε έχουν παραταθεί αρκετές φορές, καθώς μάλιστα αρκετοί δήμαρχοι τόνιζαν ότι τους χρειάζονταν λόγω ελλείψεων προσωπικού.
«Εύχομαι όλοι οι συμβασιούχοι να έχουν καλά αποτελέσματα και η παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών κ Κεχρή και κ Κοσμόπουλου ως μάρτυρες υπεράσπισης να βοηθήσει και να φέρει τα θετικά αποτελέσματα που περιμένουν και να στεφθεί η προσπάθεια με επιτυχία για την παραμονή τους»
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, τόνισε ότι η απαίτηση για μονιμοποίηση αποτελεί λαϊκισμό, προσθέτοντας ότι «δεν προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στους δήμους με αυτόν τον τρόπο», προκαλώντας ωστόσο την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύει προς τους δημάρχους ότι αν χρειάζονται προσωπικό θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία που έχει καθοριστεί στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του ΥΠΕΣ. Βάσει αυτού οι αναγκαίες προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ, όπως ορίζει ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων, έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος του τι συμβαίνει στο Δημόσιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου