Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Για πού τρέχει ο Σπύρος Λούης;

Είναι κι αυτό ένα διαχρονικό ερώτημα αν θέλεις να βρεις τη σύγχρονη φυσιογνωμία του Μαρουσιού, μέσα από τη Μνήμη της πόλης. Δεν είναι μόνο οι τέχνες της Κεραμικής και του Θεάτρου Σκιών που αποτυπώνουν την πορεία στον χρόνο. Είναι και η Τέχνη της Γλυπτικής. Όλα τα αγάλματα στο Μαρούσι, μιλούν για το Παρελθόν δείχνοντας ταυτόχρονα προς το Μέλλον. 

 

Για πού τρέχει ο Σπύρος Λούης;

Τρέχει να φθάσει στο Καλλιμάρμαρο και προς την ολόλαμπρη Νίκη. Είναι ένας μεγάλος αγώνας αυτός που εξακολουθεί να ισχύει για όλο το Μαρούσι. Με μία προϋπόθεση – δεν υπάρχει καιρός να σταματήσουμε το τρέξιμο, για να καυγαδίσουμε λίγο. Ο Λούης μας στέλνει το μήνυμα: Ή θα φθάσουμε ενωμένοι και πρώτοι στο Καλλιμάρμαρο ή θα μείνουμε πίσω.

Συνέχισε να τρέχεις Μαραθωνοδρόμε του Μαρουσιού, διδάσκοντας ανά τους αιώνας τους λαούς πως εμείς οι Μαρουσιώτες γεννηθήκαμε για να τρέχουμε. Έτσι επιβιώσαμε. Έτσι από ένα χωριό, γίναμε πόλη.

ΥΓ. Το άγαλμα του Σπύρου Λούη είναι έργο του μαρουσιώτη γλύπτη Γιώργου Γεωργιάδη. Βρίσκεται στην οδό Β.Σοφίας 1, στρίβοντας από την Λ.Κηφισιάς προς το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου