Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

THE WAVE - Έκθεση έργων της μαρουσιώτισσας εικαστικού Νίνας Παναγοπούλου στην Eos Gallery

Εγκαίνια : Τρίτη 19 Οκτώβρη 2021, 20.00-23.00 ώρα μμ. Διάρκεια: Τρίτη 19 Οκτώβρη 2021-εως Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021. Τόπος : Eos Gallery, Χέυδεν 38, Αθήνα 104 34 (πλατεία Βικτωρίας).

 

Η Νίνα Παναγοπούλου ζωγραφίζει θάλασσες στην πέμπτη ατομική της έκθεση στην Eos Gallery. Η έκθεση έρχεται να συνδυάσει τη ζωγραφική, το σκίτσο και το βίντεο με έργα στα οποία αντικατοπτρίζονται συμβολικά τα ζητήματα της μετανάστευσης, της αφετηρίας, του ταξιδιού, του τόπου/πατρίδας.


Μέσα στο συνδυασμό ζωγραφικής, βίντεο και ήχου γίνεται μια εξερεύνηση στο υποσυνείδητο μαζί με εικόνες από γραμμές και χρώματα ζωγραφισμένων κυμάτων τα οποία εξελίσσονται διαδοχικά μαζί με μια σύνθεση μουσικής. Στην έκθεση παρουσιάζεται μια σειρά από σκίτσα των παιδιών από τη Συρία καθώς και θαλασσογραφίες εκ των οποίων σημεία χρησιμοποιήθηκαν στη δημιουργία του βίντεο ενός αφαιρετικού ζωγραφικού οδοιπορικού στη θάλασσα. Η μουσική σύνθεση του βίντεο δημιουργήθηκε με πιανίστρια τη Νίνα Παναγοπούλου σε συνεργασία με τον μουσικό Ηλία Βαμβακούση και την Ιρλανδέζα μουσικό Clara Jean.

Η μαρουσιώτισσα εικαστικός και μουσικός Νίνα Παναγοπούλου γεννήθηκε το 1984 και είναι απόφοιτος Μεταπτυχιακού στις καλές τέχνες από University for the Creative Arts στο Ηνωμένο Βασίλειο της Αγγλίας.

Σπούδασε Μουσική για 14 χρόνια (τραγούδι και πιάνο). Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο της Αγγλίας (London, Faversham, Canterbury,στην Ιρλανδία (Dublin,Galway, στην Ελλάδα και στην Βόρειο Ιρλανδία με την πρώτη της Ατομική Έκθεση στο Belfast/Crescent Arts Centre/Dickon Hall Gallery. Υπήρξε μέλος και συντονιστής καλλιτεχνικών οργανισμών στο εξωτερικό και καλλιτεχνικών ομάδων στo BLOCK T, Malborough Studios, MART, Centre for Creative Practices στην Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου