Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Ιωάννα Χρυσομάλλη και Έλλη Τσιτσιπά -Δύο εκπληκτικές χορεύτριες στο ARTΕΜΕΙΣ festival 2021

Δύο μπαλαρίνες, η Ιωάννα Χρυσομάλλη και η Έλλη Τσιτσιπά θα δώσουν το καλλιτεχνικό στίγμα του ARTΕΜΕΙΣ festival 2021 που θα γίνει στο Μαρούσι και που είναι αφιερωμένο στον Μάνο Χατζιδάκι. Θα εμφανιστούν την πρώτη μέρα (Σάββατο 17 Ιουλίου), χορεύοντας έργα του κορυφαίου μας συνθέτη.

 

Την ίδια μέρα, θα εμφανιστούν οι Kadinelia, Babo Koro και Σαββερια Μαργιολά.

Είσοδος ελεύθερη. Εξασφαλίστε τις δωρεάν προσκλήσεις σας έγκαιρα. Πληροφορίες : Κέντρο Τέχνης και Πολιτσιμού, τηλεφ. 210-8056314

 

Η Έλλη Τσιτσιπά (φωτο) γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Στην ηλικία των 7 χρόνων ξεκίνησε τις σπουδές της στο μπαλέτο, με καθηγήτρια την Ζέφη Μπαρτζώκα, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Μαθήματα πήρε επίσης από την Ελβίρα Μπαρτζώκα (υπεύθυνη και καθηγήτρια του ICTD στο xorologie), τον Daniel Guy Pierre Lommel (Γαλλοβελγο χορογράφο και πρώην χορευτή της ομάδας του Maurice Bejart), την Ελενίνα Νικολάου (απόφοιτο της Vaganova Ballet Academy και καθηγήτρια στην επαγγελματική σχολή Ακτίνα). Στην ηλικία των 14 χρόνων συμμετείχε σε σεμινάριο των Βασιλικών Μπαλέτων της Δανίας όπου και χόρεψε σε κάποιες παραστάσεις. Πρόσφατα έδωσε εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού για το τμήμα Καθηγητών και πέρασε. Έχει κάνει μουσικές σπουδές στο πιάνο 10 χρόνια, στην ιστορία της μουσικής 2 χρόνια, και άλλες. Έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία «ΦRANKENSTEIN» του Κώστα Ζάπα. Έχει παίξει στο «ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» στον ΑΝΤ1 στον ρόλο της «Μίνας» Έχει επίσης δουλέψει ως μοντέλο και έχει συνεργαστεί με περιοδικά: Nomas, People, Salyse, XIOX, OZON, AfiMag, Blurred, Berlinib magazine, Vogue, Beauté, Gala Magazine, αλλά και με σχεδιαστές-εταιρίες και εμφανίσεις σε catwalks.

Δείτε την Έλλη να χορεύει στο Athens Capital Hotel...

 

 

Η Iωάννα Χρυσομάλλη (φωτο) γεννήθηκε το 1994 στην Καβάλα.  Είναι χορεύτρια και χορογράφος με εξαιρετικές σπουδές στη Νέα Υόρκη (Ballet Academy East), στην Μόσχα (Ακαδημία των Μπολσόι) και στην Λυρική στην Αθήνα. Έχει εμφανιστεί στην όπερα της Constanta στη Ρουμανία. Έχει χορέψει σε ρεπερτόριο όπως : Λίμνη των κύκνων, Σταχτοπούτα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Καριοθραύστης, Δον κιχώτης, Ζιζέλ, Βασίλισσα του χονιού , Mαίρη και Μάξ και άλλες νεοκλασσικές και σύγχρονες δημιουργίες. Βραβεύσεις και διακρίσεις :
-Βραβείο ‘’καλύτερης χορεύτριας’’ από το ελληνικό τμήμα του διεθνούς συμβουλίου χορού CID UNESCO το 2015.
Συμμετοχή με δική της χορογραφία.
-Βραβεία από διάφορες χρονιές συμμετοχής της στο International Dance Competition Hellas, τόσο στο κλασσικό μπαλέτο όσο και στο σύγχρονο χορό.

Δείτε δείγμα δουλειάς της Ιωάννας στο Vimeo...

Ioanna Chrysomalli - Gamzatti variation from Ioanna Chrysomalli on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου