Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Μαρία Μπεθάνη – Μία Ρέγκε Ρεμπέτισσα στο ARTΕΜΕΙΣ festival στο Μαρούσι (Βίντεο)

Η νεαρή τραγουδοποιός-ηθοποιός Μαρία Μπεθάνη θα εμφανιστεί την τρίτη μέρα του ARTΕΜΕΙΣ festival στο Μαρούσι. Η παράστασή της περιλαμβάνει εξομολογήσεις, ποιήματα και δικά της τραγούδια. Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021. Be there !

 

Η Μαρία Μπεθάνη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε σε έναν οικισμό της Πελοποννήσου. Αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά της στο Αγρίνιο. Οι γονείς της είναι μουσικόφιλοι και ο πατέρας της παίζει πιάνο και κιθάρα. Από μικρή πήγε σε ωδείο για μαθήματα πιάνου, γρήγορα όμως τα παράτησε καθώς δε μπορούσε με τίποτα να διαβάσει. Έγραφε συνέχεια στίχους και μουρμούριζε μελωδίες και πιο μεγάλη πια άρχιζε να παίζει τα πρώτα της τραγούδια στην κιθάρα.

Σπούδασε οικονομικά, παιδαγωγικά και θεατρικό παιχνίδι ενώ μουσική μαθαίνει ακόμα κάνοντας περιστασιακά μαθήματα πιάνου και φωνητικής. Φέτος άρχισε να σπουδάζει Μουσική Παραγωγή για να έχει τη γνώση και δυνατότητα να επιμελείται η ίδια τη μουσική της.

Η Μαρία είναι εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και εργάζεται με τη θεατρική ομάδα «Σβούρες». Οι «Σβούρες» είναι μία ομάδα που σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία, διαδραστικές παραστάσεις, εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στις παραστάσεις η Μαρία παίζει και γράφει μουσική. Παραστάσεις της ομάδας έχουν φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Θεοχαράκη («Το Τυρί», « Τζίτζικας και Μέρμηγκας…η ιστορία αλλιώς»).

Έχει γράψει μουσική και για τις παιδικές παραστάσεις της ομάδας «Χρόνος- δράσεις πολιτισμού» ( «Το μωρό των αισθήσεων»- Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης, «Ο Σκεπαστής του Φεγγαριού- Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης, «Η Λία και η Τελεία – Θέατρο Αργώ» ).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου