Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Στον αστερισμό των επιδομάτων : 400 και 800 ευρώ αλλά και επίδομα θέρμανσης - πώς θα τα πάρετε

Δείτε τι ισχύει για τα επιδόματα, και πώς θα πάρετε...

1.Τα 400 ευρώ 
Την οικονομική ενίσχυση των €400, δικαιούστε οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) που:
-γίνατε μακροχρόνια άνεργοι (δηλαδή ξεπεράσατε τους 12 μήνες συνεχούς ανεργίας) από 1 Μαρτίου έως 25 Νοέμβριου 2020
-παραμείνατε εγγεγραμμένοι άνεργοι έως τις 25 Νοεμβρίου
-δεν λαμβάνετε επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας και
-δεν λάβατε την προηγούμενη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ που καταβλήθηκε το διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2020.

Θα χρειαστείτε:
τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
είτε τους κωδικούς του ΟΑΕΔ

Μπείτε στο σύστημα κλικάροντας ΕΔΩ

2.Τα 800 ευρώ

Γύρω στις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ στους εργαζομένους που θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας τον Νοέμβριο όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.


3.Το επίδομα Θέρμανσης
Σε λίγες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο φέτος ξεκινά από τα 80 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 700. 

Για να πάρει κάποιος το επίδομα θέρμανσης πρέπει να βάλει το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάβει. Επίσης, τα χρήματα που θα πάρει πρέπει να τα ξοδέψει για θέρμανση, αλλιώς τα επιστρέφει. 

Διευκρινίσεις για τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2020-2021 στους νέους δικαιούχους έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη αναφερόμενος στη σχετική τροπολογία του υπουργείου.

Όπως είπε, το επίδομα θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών με έως 2.500 κατοίκους που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet θα λάβουν και αυτά το επίδομα θέρμανσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου