Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Πέτρος Κούκουζας – Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή για το Χ.Ε.Υ. της Κύμης

Ο Πέτρος Κούκουζας, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου με την παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι, μας έστειλε την ερώτηση που κατέθεσε προς την Δημοτική Αρχή, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση ομόφωνων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για το Χ.Ε.Υ. της Λεωφόρου Κύμης

Διαβάστε την ερώτηση...

Προς : δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου Θεόδωρο 
πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Σμυρνή Δημήτρη
αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Τσιπουράκη Στέφανο
αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Ρώτα Κωνσταντίνο

Θέμα : Ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση ομόφωνων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για το Χ.Ε.Υ. της Λεωφόρου Κύμης

Αξιότιμοι κύριοι,

Για το ανωτέρω ακίνητο που βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του δήμου Αμαρουσίου έχουμε συζητήσει αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, μάλιστα στη συνεδρίαση του σώματος της 24ης Ιουνίου 2020 αποφασίστηκε η τροποποίηση του σχεδίου με το χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως κοινόχρηστο πράσινο.

Όμως ως προς την άμεση απομάκρυνση του εργοταξίου που είναι απαραίτητη λόγω της σημαντικής περιβαλλοντικής υποβάθμισης του ευρύτερου περιβάλλοντος της περιοχής που προκαλεί, η διοίκηση του δήμου δεν έχει λάβει κανένα μέτρο παρά τις υποσχέσεις της.

Αντιθέτως από την παράταξή μας, «#ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» ασκήθηκαν έντονες πιέσεις τους τελευταίους οκτώ (8) μήνες, προς την ΕΤΑΔ Α.Ε., ιδιοκτήτρια του οικοπέδου για τον καθαρισμό του και την απομάκρυνση του εργοταξίου.

Οι πιέσεις μας απέδωσαν καρπούς και συγκεκριμένα την «εξώδικη διαμαρτυρία – Πρόσκληση και δήλωση» της ΕΤΑΔ προς την ομόρρυθμη εταιρία Ι. Δ. ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» η οποία κοινοποιήθηκε και στο δήμο Αμαρουσίου στις 30.07.2020, με την οποία επισημαίνεται η «αυθαίρετη χρήση – καταπάτηση» από την ομόρρυθμη εταιρία του ακινήτου της ΕΤΑΔ και καλείται εντός χρονικού διαστήματος 30 ημερών να αποσύρει «οχήματα, μηχανήματα, οικοδομικά υλικά, και οποιοδήποτε άλλο κινητό πράγμα ιδιοκτησίας της ευρίσκεται εντός του Χ.Ε.Υ.

Παρά την παρέλευση σχεδόν δύο μηνών από την «εξώδικη διαμαρτυρία της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. προς την ομόρρυθμη εταιρία, δυστυχώς αυτή δε συμμορφώθηκε και δεν έχει αποχωρήσει από το ακίνητο, προκαλώντας βάναυση και προκλητική υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των περιοίκων.

ερωτάται η διοίκηση του δήμου

1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να διεκδικήσει τον πλήρη και έγκαιρο καθαρισμό του οικοπέδου και με ποιο χρονοδιάγραμμα ;

Πέτρος Κούκουζας
δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου
Μαρούσι 21.09.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου