Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Επικοινωνία ...με νεκρό μαρουσιώτη!

Στην εφημερίδα «Φωνή των Προαστείων» και στο φύλλο 13 Αυγούστου 1933, υπάρχει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για πείραμα πνευματισμού που έγινε στο Μαρούσι. Το πείραμα έκανε ο ιδρυτής της «Παραψυχο-Κοινωνιολογικής Εταιρείας Ελλάδος» Αντώνης Πισσάνος, ο οποίος υπνώτισε την μαρουσιώτισσα Ν.Κ (η εφημερίδα δίνει μόνο τα αρχικά) για να επικοινωνήσει με το πνεύμα νεκρού μαρουσιώτη! 

Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο νεκρός του οποίου το πνεύμα καλέστηκε, αφού η εφημερίδα δίνει και γι αυτόν, μόνο τα αρχικά του ονόματός του (Α.Μ). 
Δημοσιεύεται όμως η φωτογραφία την ώρα που ο Πισσάνος υπνωτίζει τη νεαρή μαρουσιώτισσα... 

Στο ίδιο ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι το πείραμα έγινε σε πλούσιο αρχοντικό του Αμαρουσίου, και ότι η δεσποινίδα η οποία κάτω από τις οδηγίες του Πισσάνου έγινε μέντιουμ, απάντησε και σε άλλα ερωτήματα των παρευρισκομένων. Σε μία μάλιστα αρραβωνιασμένη, αποκάλυψε ότι ο αρραβωνιαστικός της ήταν παντρεμένος και είχε παιδιά. 

Αυτά τα απίστευτα συνέβαιναν στο Μαρούσι πριν περίπου 90 χρόνια. 

Ο Αντώνης Πισσάνος ήταν Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής, από τους πρώτους εισηγητές της Παραψυχολογίας στην Ελλάδα και ιδρυτής της «Παραψυχο-Κοινωνιολογικής Εταιρείας Ελλάδος», φορέα του Πνευματισμού στη χώρα μας. Υπήρξε συνεργάτης του Άγγελου Τανάγρα στην "Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών". Η μέθοδος και των δύο, ως προς την έρευνα και το συσχετισμό των παραψυχολογικών φαινομένων και της επιστημονικής αλήθειας, βασίστηκε κυρίως στον υπνωτισμό ή μεσμερισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου