Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Γιατί ο αστυνομικός δεν είναι ακόμα στη φυλακή;

Μιλούν για ταραχές που ξέσπασαν στη Μινεάπολη, ύστερα από τον δολοφονία του «αγαθού γίγαντα» Τζορτζ Φλόιντ. Τον έπνιξε με το γόνατό του, ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσάβιν (φωτο). Υπάρχει μια βασική και αναπάντητη μέχρι τώρα ερώτηση: Γιατί ο αστυνομικός δεν είναι ακόμα στη φυλακή;

Ξεχειλίζει η οργή των Αμερικανών πολιτών μετά την κτηνώδη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Φριχτή η εικόνα, που έκανε τον γύρο του κόσμου, και που αποτυπώνει την ώρα που ο αστυνομικός τον έπνιγε με το γόνατό του, καθηλωμένο με χειροπέδες στην άσφαλτο, ενώ ο συνάδελφός του κρατούσε τους πολίτες σε απόσταση.

Απολύθηκαν οι τέσσερις δράστες - Όμως δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες

Η αστυνομία αποφάσισε την απομάκρυνση και των τεσσάρων αστυνομικών που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Για δύο από αυτούς, υπάρχουν καταγγελίες για χρήση αστυνομικής βίας στο παρελθόν. 

Τον Ντέρεκ Τσάβιν, ο οποίος είχε καθηλώσει τον Φλόιντ στην άσφαλτο, βαραίνουν 18 καταγγελίες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται υπό έρευνα.

Ο δεύτερος αστυνομικός (φωτο) ασιατικής καταγωγής Του Τάο, έχει έξι καταγγελίες, μία εκ των οποίων παραμένει υπό έρευνα. 

Οι άλλοι δύο, ο Τόμας Λέιν και ο Τζέι Αλεξάντερ Αλεξάντερ δεν είχαν να παρουσιάσουν καταγεγραμμένο ιστορικό βίας. 

Στην πόλη, κυκλοφορούν αφίσες, στις οποίες καταγράφονται τα έργα και οι ημέρες του δολοφόνου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου