Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Δημήτρης Στρατούλης – Ο άνθρωπος που γεννήθηκε τρεις φορές

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνεται η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές (Δωρεά οργάνων- δώρο ζωής)» την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου . Αλλά, γιατί ο Στρατούλης γεννήθηκε τρεις φορές; Διαβάστε τι γράφει ο ίδιος:

«Η μάνα μου με γέννησε για πρώτη φορά στις 2 Νοέμβρη του 1958, τα ξημερώματα, σε μαιευτήριο στο Αγρίνιο, όπου πήγε από τον Αστακό για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η μάνα μου με ξαναγέννησε για δεύτερη φορά στις 22 Απριλίου του 1999, στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όταν μου δώρισε για μεταμόσχευση τον έναν της νεφρό.

Για τρίτη φορά ξαναγεννήθηκα στις 3 Νοέμβρη του 2011, στο δημόσιο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νανσύ στη Γαλλία, όταν η μάνα μιας νέας γυναίκας δώρισε για μεταμόσχευση το νεφρό κι άλλα όργανα της νεκρής κόρης της, δίνοντας ζωή σ’ εμένα κι άλλους επτά σοβαρά ασθενείς συνανθρώπους μας.

Οι τρεις αυτές γεννήσεις μου έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω και να ξαναζήσω μια πολυτάραχη αλλά τελικά ωραία και συναρπαστική ζωή…»
Δημήτρης Στρατούλης 

Σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου του, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου:

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνεται η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές (Δωρεά οργάνων- δώρο ζωής)», από τις εκδόσεις Τόπος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), υπό το συντονισμό του Λευτέρη Μαγιάκη, Δημοτικού Συμβούλου Αμαρουσίου, μηχανολόγου-ηλεκτρολόγου. 

Ομιλητές στην παρουσίαση θα είναι:
-Γιώργος Σκουτέλης, ιατρός-νεφρολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.
-Ευθύμιος Τσίγκας, δικηγόρος, τ. Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου.
-Χριστίνα Θεοδωρίδου-Αλεξανδρίδου, Πρόεδρος Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡχω», μέλος Γ.Σ. Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, αν. μέλος Δ.Σ. Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
-Κωνσταντίνα Γούλιου, Πρόεδρος του ΔΙΑΓΟΡΑ, Παναττικού Αθλητικού Συλλόγου Αθλούμενων Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών.
-Και ο συγγραφέας Δημήτρης Στρατούλης.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Τζούλια Λιακοπούλου, δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου