Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Τα μυστήρια της Smart Plaza – Κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος !

Κάνουν και χιούμορ; Η Βορέειος μας προσκαλεί σήμερα σε προβολή ταινίας. Η υπόθεση του έργου : χάνεται μυστηριωδώς βιβλίο, και ένας ντετέκτιβ 
ξεκινάει  περιπετειώδες ταξίδι για να λύσει το μυστήριο. 

● Εντωμεταξύ κάτι ψίθυροι ακούγονται στο Μαρούσι, πως εκτός από τα βιβλία της Δωρεάς Βορρέ, έχουν κάνει φτερά και πανάκριβα έργα τέχνης από τις αποθήκες του Δήμου.


● Είναι αλήθεια όλα αυτά; Τι έχει να πει η συνεχώς ευρισκόμενη σε ...συσκέψεις, Διευθύντρια Πολιτισμού Μαρία Θώδα; 

Πού φυλάσσονται τα έργα Τέχνης τα οποία έχει ο Δήμος; Είναι όλα εκεί; Υπάρχει φύλαξη ή είναι – όπως κάποιοι λένε- μπάτε σκύλοι αλέστε;

● Το εμπορικό κέντρο του Μαρουσιού σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Οι έμποροι συντονίζονται στο ύφος των ημερών με εμπορικό βέβαια τρόπο...

 Οι περισσότερες βιτρίνες των μαγαζιών καλαίσθητες, πλην όμως αγγλόφωνες. Σχεδόν παντού, βλέπεις το Merry Christmas και άλλες ευχές εις την αγγλικήν. 

 Όχι, δεν απευθύνονται σε τουρίστες. Τρεις είναι οι μεγάλοι παράγοντες που καθορίζουν τα έθιμα : ο εκκλησιαστικός, ο κοινωνικός, και ο οικονομικός. Και το εμπόριο, ασφαλώς καθορίζεται από τον τρίτο. Με άλλα λόγια, το Merry Christmas και οι ξενόγλωσσες επιγραφές, «πουλάνε» πιο πολύ, είναι αλήθεια.

● Υπενθυμίζουμε ότι στην Πλατεία Αγ.Λαύρας, λειτουργεί παγοδρόμιο για μικρούς και μεγάλους.

● Και αν δεν ξέρεις τον χορό επί πάγου, μη φοβάσαι, θα στον μάθει η δασκάλα (με τα κόκκινα).

Τα Χριστούγεννα θα είναι πάντα, όσο είμαστε ζωντανοί, καρδιά με καρδιά και χέρι με χέρι.


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ατυχία σ’ αυτόν τον κόσμο, από το να είναι Χριστούγεννα και να μην είσαι παιδί.


● Μας ρωτάτε ποια είναι η όμορφη κοπέλα (φωτο) που εμφανίστηκε μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα, παίζοντας βιολί και τραγουδώντας, στη γιορτή για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Μαρούσι. Ονομάζεται Δήμητρα Μπουλούζου. Είναι πολύ καλή μουσικός και τραγουδίστρια. Ακούστε τη στο «Για πού το’ βαλες καρδιά μου» από την πριν δύο μήνες συμμετοχή της, στην εκπομπή «Στα Τραγούδια λέμε Ναι» της ΕΡΤ1● Και πάμε τώρα 65 χρόνια πριν!..

● Μία σπάνια φωτογραφία, έτους 1954 μαθητών και μαθητριών της Έκτης, στα κάγκελα του Πρώτου Γυμνασίου Αμαρουσίου (τότε ήταν μεικτό). Αν αναγνωρίζετε πρόσωπα παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου