Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Μεγάλη ταλαιπωρία στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι (και απόπειρα λογοκρισίας να μην φανεί η εικόνα)


Φωτο : Ένα μέρος από την τεράστια ουρά η οποία έφθανε μέχρι έξω

Μαύρα χάλια στον σταθμό του ΗΣΑΠ σήμερα στο Μαρούσι. Για να βγάλεις εισιτήριο ή να φορτίσεις κάρτα, έπρεπε να περιμένεις στην ουρά, πάνω από μισή ώρα. Όλα τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων  ήταν σπασμένα από τους αναρχικούς, εκτός επό ένα. Η εταιρεία αντί να βάλει τους υπαλλήλους στο γκισέ να εξυπηρετούν τον κόσμο, έβαλε τους επιβάτες  στην ουρά για το ένα μηχάνημα και τους υπαλλήλους να κάνουν χάζι. 

Ο κόσμος είχε αγανακτήσει και μας παρότρυνε να δείξουμε την χάλια κατάσταση, αλλά οι σεκιουριτάδες είχαν πάρει οδηγίες να μην "ξεφύγει" εικόνα και μας φώναζαν  (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) «Όχι την ουρά...απαγορεύονται οι φωτογραφίες».

Μια γυναίκα, που δήλωσε υπάλληλος του ΗΣΑΠ, μας πλησίασε ζητώντας να σβήσουμε τη φωτογραφία. Την ρωτήσαμε γιατί δεν ανοίγουν το γκισέ να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Μας απάντησε «ωχ αδερφέ συζήτηση θα πιάσουμε τώρα;».

Ο ωχαδερφισμός είναι κολλητική ασθένεια υπαλλήλων διαφόρων υπηρεσιών, που έχουν βολευτεί στη θεσούλα τους, και δεν νοιάζονται αν ταλαιπωρούνται οι άλλοι. Και φυσικά, απαγορεύουν τις φωτογραφίες, αφού δεν θέλουν ποτέ να τους ασκηθεί δημόσια κριτική. Τρούπωσαν κάπου; Δεν πα να κουρεύονται οι άλλοι. 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου