Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ILL COMMUNICATION : 12 «ανορθόδοξοι» καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους

Έως και τις 20 Νοεμβρίου, δώδεκα σύγχρονοι street artists εκθέτουν τα έργα τους, στον χώρο Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ Αγ. Δημητρίου 14, Κηφισιά, τηλ. 6973388620.


Η Έκθεση ονομάζεται ILL COMMUNICATION και αξίζει να την επισκεφτείτε, αν ενδιαφέρεστε να πληροφορηθείτε για τον «ανορθόδοξο» τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης που λέγεται Τέχνη του Δρόμου. 

Όλες οι φωτογραφίες από τα εγκαίνια / opening party. Credits ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο 2019

Όλα τα έργα έχουν φιλοτεχνηθεί το 2019, για να εκτεθούν σε γκαλερί. Μεταφέρουν όμως την κουλτούρα του δρόμου, και οι 12 καλλιτέχνες συνδέονται μέσω της δράσης τους με την τέχνη στον δημόσιο χώρο.

Ένα παράδειγμα είναι το έργο Outlaw που εκθέτουν οι MOVE (πρόκειται για δύο καλλιτέχνες που δρουν και βάφουν σαν ένας) :

Στη φωτογραφία αριστερά ένα έργο που έχουν κάνει οι MOVE σε καφάο της οδού Σταδίου. Το έργο αυτό, που βέβαια δεν εκτίθεται στην ILL COMMUNICATION, είναι αφιερωμένο στα bboys που από το πρωί μέχρι το άλλο ξημέρωμα ζουν στους ρυθμούς χιπ-χοπ. Δεξιά, το έργο Outlaw, το οποίο υπάρχει στην Έκθεση και είναι προφανώς αφιερωμένο στους γκραφιτάδες που ζουν βάφοντας παράνομα τοίχους, τρένα και hot spots.

Συνεπώς, η ILL COMMUNICATION, παρουσιάζει:

12 καλλιτέχνες με κοινό σημείο αναφοράς τον «ανορθόδοξο» τρόπο επικοινωνίας τους με τον εικαστικό κόσμο. 


12 καλλιτέχνες που όταν δουλεύουν σαν ομάδες καταφέρνουν να διατηρήσουν τη μοναδικότητα της εικαστικής τους γλώσσας. 

12 καλλιτέχνες που τη δουλειά τους δεν θα τη δούμε συχνά σε γκαλερί αλλά στον δρόμο, στο διαδίκτυο, σε εξώφυλλα δίσκων και σε t-shirt. 

12 καλλιτέχνες που αντί να λένε “ζωγραφίζω” λένε “βάφω” και συνεννοούνται. 

Συμμετέχουν οι : BASSMENT RATS - BOOHAHA - DELTAKAPA - GOSPEL - JOLA818 MAMBO - MOVE - ONEBRAN - RTMONE - SOTEUR - YIAKOU

Την επιμέλεια της Έκθεσης έχει η Τζίνα Δελλασούδα.


Δείτε άλλες φωτογραφίες από τα εγκαίνια...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου