Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Επέτειος Πολυτεχνείου: «Φρούριο» η Αθήνα – 5000 αστυνομικοί επί ποδός – Ποιες οι ρυθμίσεις στην κυκλοφορία

12:00 Έκτατα μέτρα Τροχαίας
15:00 Αρχίζουν να κλείνουν Σταθμοί του Μετρό
16:00 Ξεκινά η Πορεία


Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου με τη μεγάλη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ η οποία θαξεκινήσει γύρω στις 16:00. Οι πύλες στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων θα μένουν ανοιχτές μέχρι τις 13:30. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προγραμματίσει μέτρα ασφαλείας, στα οποία θα συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο. Τα δύο drones και το ελικόπτερο θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα η Αστυνομία. 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, είναι:
Από τις 12 το μεσημέρι θα υπάρξει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου ( Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρο Αλεξάνδρας).

Από τις 3 μ.μ θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» ενώ 1,5 ώρα μετά (στις 16:30) θα κλείσουν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα». Τα δρομολόγια, θα διεξάγονται αλλά οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση στους παραπάνω σταθμούς. 

Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με το πλάνο να περιλαμβάνει συνολικά 5.000 αστυνομικούς όλων των υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε σε περίπτωση επεισοδίων, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας. Να μην υπάρξουν, δηλαδή, βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο και αν προκληθούν, με ρητή εντολή να ριχτούν στη μάχη μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου