Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΡΤ: Γιατί αργεί να εγκατασταθεί η νέα Διοίκηση;

Θα πρέπει η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, όταν επιτέλους εγκατασταθεί, να επενδύσει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό, έχοντας ως στρατηγικό σχέδιο, κυρίως την αντικειμενική ενημέρωση,την επανασύνδεση με τη νεολαία και την παραγωγή πραγματικά πολιτιστικών εκπομπών.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον Κωνσταντίνο Ζούλα για τη θέση του προέδρου, και τον Γιώργο Γαμπρίτσο για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Από την προηγούμενη διοίκηση, φεύγουν τέσσερα μέλη, ο πρόεδρος Χρήστος Λεοντής, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Δρόσος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Λευτέρης Αρβανίτης και το μέλος του ΔΣ Κατερίνα Τσατσαρώνη. 

Φαίνεται να παραμένει ο (εξαιρετικός συνθέτης) Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Αριστοτέλης Μεταξάς. 

Η αργοπορία στην εγκατάσταση της νέας διοίκησης, οφείλεται ίσως στην προσπάθεια της κυβέρνησης για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των χαμηλών μισθών που η ΕΡΤ είναι αναγκασμένη ως ΔΕΚΟ να δίνει αποθαρρύνοντας έτσι πολλούς που θα ήθελαν να προσφέρουν. 

Ακούγεται πως, υπάρχει η σκέψη να βγει εκτός ΔΕΚΟ   η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει, όχι για να πληρώνονται καλύτερα οι Ζούλας και Γαμπρίτσος, όπως γράφουν διάφοροι ανεύθυνοι λαϊκιστές. Πρέπει να γίνει, για να μπορεί η ΕΡΤ να λειτουργεί με επαγγελματικούς όρους, να μπορεί να προσελκύει και να πληρώνει τα ικανά στελέχη. Πώς αλλιώς η εταιρεία θα ανταγωνιστεί τους μιντιάρχες; Με τους μισθούς που δίνει; Χλωμό. Οι χαμηλοί μισθοί στη ΕΡΤ, ευνοούν τους καναλάρχες, οι οποίοι αυτό ακριβώς θέλουν, να μη μπορεί η ΕΡΤ να «χτυπήσει» δυνατά ονόματα για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, να μείνει μικρή. 

Εξ άλλου, και η συνέλευση δημοσιογράφων της ΕΡΤ τον Οκτώβριο του 2018, και η ΠΟΣΠΕΡΤ, τον περασμένο Αύγουστο, ζητούσαν να πάψει η ΕΡΤ να ανήκει στις ΔΕΚΟ.

Μέτρον άριστον. Δεν λέμε η ΕΡΤ να αρχίζει να σκορπάει λεφτά, να αρχίσει να δίνει μισθούς υπέρογκους και προκλητικούς. Λέμε όμως, πως με τους μισθούς που σήμερα δίνει, δεν μπορεί να κάνει επαγγελματική δουλειά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου