Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Η Αργυρώ Παπαθανασίου νέο μέλος της ομάδας ARTΕΜΕΙΣ στο Μαρούσι

Η καλλιτεχνική ομάδα ARTΕΜΕΙΣ υποδέχεται με χαρά την Αργυρώ Παπαθανασίου (φωτο) η οποία πρόσφατα αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. 
Η εικαστικός, και πρωταθλήτρια ορειβασίας, εστιάζεται στην Ροή της Ζωής νιώθει παιδί της Φύσης και έχει ως σήμα στο μπράτσο της, ένα στάχυ. 
Φωτογραφία ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρτήριο 2019.



Στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας παρουσίασε πριν λίγες μέρες την διπλωματική εργασία της με θέμα την κίνηση και την προσωρινότητα. Σε ένα από τα έργα της (φωτο) η Αργυρώ φαίνεται με τεράστιο πινέλο να θέλει να ζωγραφίσει με νερό τον αέρα.



Εντύπωση έκαναν και τα μεγάλα ριζόχαρτα στα οποία έγραψε με μία κίνηση του πινέλου (γρήγορη και μονοκοντυλιά), ένα σύμβολο. Τι δείχνουν όλα αυτά τα σύμβολα που μοιάζουν με αρχαία ιδεογράμματα;

«Την κίνηση της ζωής σαν χορός στο χαρτί...» θα μας πει η Αργυρώ, συμπληρώνοντας «...από μικρό κορίτσι ήμουν σε ένα περιβάλλον κίνησης – μετακίνησης, θυμάμαι πήγαινα στα λιβάδια στα δάση, αγκάλιαζα τα δέντρα, για να νιώθω την ενέργειά τους. κάθε καλοκαίρι μας πήγαινε ο μπαμπάς μου στις Πρέσπες και ήμουν στη φύση συντροφιά με κορμοράνους και πελεκάνους. Σε αυτή την πολύ μικρή ηλικία άρχισα να αισθάνομαι την ένωσή μου με τη φύση και να παρακολουθώ δέντρα πουλιά ποτάμια...στεκόμουν μέσα στο φως, ήθελα να απορροφήσω το φως, με ένα τρόπο διαλογιζόμουνα έκανα γιόγκα χωρίς να το ξέρω...έβαζα το αυτί μου στα δέντρα άκουγα τους χυμούς των δέντρων να ανεβαίνουν να κατεβαίνουν, άκουγα τη ροή της ζωής...».

Ως mother nature’s daughter, η Αργυρώ κάνει ορειβασία για να ενωθεί με τη Φύση. Σε μία φωτογραφία τη βλέπουμε με κόκκινο φόρεμα να ίπταται σχεδόν απέναντι σε βράχο. «Και η αναρρίχηση είναι μορφή διαλογισμού...» θα μας πει «...η επαφή με τον βράχο είναι μια κατάσταση εκστατική, ερωτική, είμαι τόσο συγκεντρωμένη εκεί που σταματάει ο χρόνος δεν υπάρχει...
σταματάει η σκέψη δεν υπάρχει πριν ή μετά ρέω μέσα στην κατάσταση»


Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Αργυρώ είναι φιλόζωος και υπεραγαπά τα δύο σκυλιά της





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου