Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εκπέμπει το στίγμα του: «Χρειάζεσαι βοήθεια; Δεν είσαι μόνος»

Συγκινητικές εικόνες προχθές (Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών) στην πλατεία Χαλανδρίου. Μέλη του θεραπευτικού προγράμματος ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, άνθρωποι που κυριολεκτικά γύρισαν από τον θάνατο των σκληρών ουσιών, στάθηκαν με νταούλια και τύμπανα, τραγουδώντας ...



Μια φορά βρισκόμουν χαμηλά
ήταν όλα τόσο ψέματα


η ζωή φαινόταν μακριά
και στο θάνατο ήμουν πιο κοντά


κι όμως όλα γύρισαν ξανά
τώρα είμαι ακόμα πιο μπροστά


άμα θέλεις μάνα μ σχώρα με
πάντα εγώ θα βγαίνω στη ζωή
θάναι η κάθε μέρα σου γιορτή 



Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ήταν ανάμεσα σε αυτούς (φωτο) που ήρθαν στην πλατεία για να ακούσουν τα παιδιά της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Η εκδήλωση άλλωστε, ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλανδρίου και του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.Την Μουσική Ομάδα της Εναλλακτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ «Κρουστωδία», καθοδηγούσε ο Κώστας Κωνσταντάτος από το συγκρότημα Encardia (στη φωτο, με την κιθάρα).

Λίγο πριν, τα μέλη της κοινότητας, είχαν περιδιαβεί την πλατεία, παίζοντας ρυθμούς με τα μεμβρανόφωνα μουσικά όργανα που οι ίδιοι είχαν κατασκευάσει. Έδιναν έτσι το μήνυμα στα παιδιά που βρίσκονταν στην πλατεία, πως η μοναδική αλήθεια που υπάρχει στα ναρκωτικά, είναι η μαύρη αλήθεια της περιθωριοποίησης και του θανάτου.

Το  ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ανήκει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), το μεγαλύτερο φορέα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα. 

Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα για χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, απευθύνεται σε άτομα άνω των 21 ετών και τις οικογένειές τους και στοχεύει στην απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και στην κοινωνική επανένταξη των μελών του. 

Οι υπηρεσίες του προγράμματος παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής. Η προσέλευση στο πρόγραμμα είναι εθελοντική, γιατί είναι απαραίτητη η απόφαση του χρήστη να καταβάλει την προσπάθεια που χρειάζεται ώστε να αλλάξει τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα δεν χορηγεί φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες για την αντιμετώπιση της εξάρτησης. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου