Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Athens Pride 2019 – Stay True Stay You/ Love is the Answer!

Πλημμύρισε χθες το Σύνταγμα με νιάτα στα χρώματα του Ουράνιου Τόξου. NEVER STOP ! Ποτέ μην σταματάς να είσαι αληθινός/ή, να είσαι εσύ, να είσαι περήφανος/η που είσαι αυτό που είσαι. Αυτό ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα στο Pride 2019 της Αθήνας. Ένα άλλο ήταν: Love is the Answer!

Credits – Όλες οι φωτογραφίες ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο 2019-06-09

Το φεστιβάλ περηφάνιας 2019, μετέτρεψε το πάρκο στο Σύνταγμα, αλλά και τη λεωφόρο μπροστά στη Βουλή, σε ένα σύγχρονο Woodstock. Νόμιζες που είχαν έρθει ολόφρεσκα μέσα από το χρόνο, τα παιδιά των Λουλουδιών, ζητώντας να καταργήσουν το μίζερο και στενόμυαλο, να αγκαλιάσουν την ομορφιά, να πάρουν αυτό που τους ανήκει. 

Υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση, σχετικά με αυτή την γιορτή. Δεν είναι όλοι όσοι συμμετέχουν «ομοφυλόφιλοι» όπως συνηθίζει ο κόσμος να λέει. Πολλοί είναι αυτοί, που πηγαίνουν για να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Αλλά και όσοι ανήκουν στην κοινότητα, δεν είναι ομοφυλόφιλοι, δεν είναι τραβεστί, δεν είναι παράξενοι... είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ πάνω από όλα, που έχουν το θάρρος να φωνάξουν πως είναι δικιά τους η ζωή, και μπορούν να την κάνουν ό,τι θέλουν.

Η μεγάλη γιορτή των ελλήνων ΛΟΑΤΚΙ,
μπορεί να εξελίχθηκε με χορούς, παρελάσεις και άρματα σε χαρούμενο κλίμα, αλλά έφερε την οργισμένη κραυγή, για ελευθερία στην έκφραση και διάθεση, και υπενθύμιζε παλαιοτέρα βίαια επεισόδια: Κεντρικό θέμα ήταν η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά και η συμπλήρωση 50 χρόνων από τα δραματικά γεγονότα στο Stonewall στη Νέα Υόρκη. 


Είναι γνωστά τα απαράδεκτα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Ζακ και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε. 

Όσον αφορά στο άλλο, επίσης κεντρικό θεμα:

Στο Stonewall, ένα gay μπαρ του Greenwich Village (Νέα Υόρκη)., στις 28 Ιουνίου 1969, η αστυνομία, εφόρμησε για να απαλλάξει την περιοχή από τους διαφορετικούς, που τους θεωρούσε μιάσματα και αλήτες. Οι gay αντέδρασαν και ακολούθησαν συμπλοκές που έμειναν στην ιστορία. Παγκόσμια, το Stonewall, ορίζεται σαν η αρχή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για την απελευθέρωση της ομοφυλόφιλης επιθυμίας.

Δείτε άλλες εικόνες από το Athens Pride 2019



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου