Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

25η Μαρτίου – Γιορτάζει η Ελλάδα!

Θρησκευτική και Εθνική μας γιορτή η 25η Μαρτίου. Στο θρησκευτικό μέρος, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, είναι από τα γραφικότερα επεισόδια της θεϊκής παρουσίας στη γη. Ο αγγελιοφόρος του Θεού, Γαβριήλ, ανακοινώνει στην εκλεκτή Κόρη, τη θεία ενσάρκωση. Εθνικά, η 25η Μαρτίου, είναι ο μεγάλος εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Τις επίσημες εκκλησιαστικές τελετές, τον σημαιοστολισμό, τις παρελάσεις και σχετικές εκδηλώσεις (ηρωικές θεατρικές παραστάσεις στα σχολειά, ομιλίες κ.α) ο ελληνικός λαός, τις θεωρεί παραδοσιακά καθιερωμένες. 

Δείτε φωτογραφίες από την μαθητική παρέλαση, που έγινε χθες Κυριακή, στο Σύνταγμα. 




Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και εκπρόσωποι των κομμάτων, της εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων. 

«Η ελληνική επανάσταση ήταν ένα γεγονός που είχε ευρωπαϊκές και διεθνείς επιπτώσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κώστας Γαβρόγλου, προσθέτοντας ότι τα μηνύματά της παραμένουν σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρα. 

«Οι Έλληνες ενωμένοι και οδηγούμενοι από τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά», επισήμανε η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως

«Άλλη είναι η πατρίδα του κεφαλαίου και άλλη της εργατικής τάξης», αναφέρει το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας υποκριτικά τα καλέσματα περί «εθνικής ενότητας» που απευθύνονται απ’ όλα τα άλλα κόμματα. «Η ενότητα που συμφέρει το λαό είναι μόνο η δική του ενότητα, η οργάνωση και πάλη για να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του» τονίζει. 

«Ημέρα μνήμης, ημέρα διδαχής. Για να την υπηρετήσουμε πρέπει οι Έλληνες να είμαστε ενωμένοι», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος

«Η κρίση της τελευταίας δεκαετίας έχει πολλά από τα λάθη του ’21 και λίγους από τους ήρωές του», σημειώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε άρθρο του στην Καθημερινή. 

«Όταν ο ελληνικός λαός βρέθηκε ενωμένος διέπρεψε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης

Σε δύο προσαγωγές, εν τω μεταξύ, προχώρησε η αστυνομία κατά τη μαθητική παρέλαση, όταν ομάδα ατόμων διαμαρτυρήθηκε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η ΛΑ.Ε., κάνοντας λόγο για νέο αυταρχισμό της κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου