Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Τι ψηφίζουν οι μασκαράδες!

Κι ενώ οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, δεν έχουν αφήσει εκκλησιές, λαϊκές αγορές, βασιλόπιτες, συλλόγους και πανηγύρια, οι μασκαράδες ετοιμάζονται στο δικό τους ρυθμό. Τι ψηφίζουν; Δείτε τις απαντήσεις τους στην έρευνα που διεξήγαγε η ρεπόρτερ μας, Ιωάννα Περγάμαλη: 


ΙΩΑΝΝΑ : Τι ψηφίζετε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Δαγκωτό Νικολαράκο. Δεν βλέπετε τα γυαλιά που φοράω; Δώρο από αυτόν είναι! 

ΙΩΑΝΝΑ : Νομίζετε πως θα έρθει πρώτος στις δημοτικές εκλογές;
ΑΠ: Ποιες εκλογές μου λέτε καλέ; Εγώ για το shopping star σας μιλάω.

ΙΩΑΝΝΑ: Κι εσείς; Τι ψηφίζετε;
ΑΠ: Αμπατζόγλου!
ΙΩΑΝΝΑ: Έχετε οικογένεια;
ΑΠ: Ελεύθερη είμαι αλλά ζω σε παράνοια. 

Με κυνηγάνε τα κόκκινα δάνεια.

ΙΩΑΝΝΑ: Τι κρατάτε εκεί;
ΑΠ: Πλαστικά χέρια για χειροκροτήματα. Πάω σε συγκεντρώσεις του Καραμέρου και τα παίζω!
ΙΩΑΝΝΑ: Τι δουλειά κάνετε;
ΑΠ: Όλη μέρα στο μαγαζί, περιμένω να μπει κανένας πελάτης να βγάλω λεφτά να αγοράσω μια κάσα κρασιά να πιω για την περίσταση.
ΙΩΑΝΝΑ: Ποια περίσταση;
ΑΠ: Που μπήκε πελάτης στο μαγαζί!!!



Φέτος η Τσικνοπέμπτη πέφτει στις 28 Φεβρουαρίου. Ποιος είπε ότι μασκαράδες, δεν έχουν οξυδερκή νου και γνώσεις; Όπως πληροφορηθήκαμε, σε συνομιλία μας με σοβαρό μασκαρά, η Τσικνοπέμπτη πέφτει πάντα Πέμπτη, και η Καθαρά Δευτέρα, πάντα Δευτέρα! Δεν το είχαμε προσέξει αυτό. Μπράβο παρατηρητικότητα!

Οι Κυριακές της Αποκριάς είναι τέσσερις, αλλά οι εβδομάδες της, τρεις. Η πρώτη, εβδομάδα λέγεται και Αμολυτή. Φέτος αφέθηκαν αμολυτοί, διάφοροι υποψήφιοι (δεν ξέρουμε, μήπως και κατά εκκλησιαστική παραχώρηση) φορώντας ευφάνταστες μάσκες. Αναμφίβολα, η μάσκα του Ανεξάρτητου (φωτο), έκλεψε τις εντυπώσεις.

«Για άλλη μια φορά, οι κομματικοί τακτικισμοί και οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις επιχειρούν να ασκήσουν πλήρη έλεγχο πάνω στους Δήμους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες. Η σήψη και παρακμή του πολιτικού μας συστήματος εισχωρεί βαθιά στο κοινωνικό σώμα, οδηγώντας τους πολίτες σε επικίνδυνες ατραπούς, με θύματα τους ίδιους…». Το απόσπασμα, ΔΕΝ είναι από κάποιο κομουνιστικό μανιφέστο. Είναι πρόσφατα λόγια της ερευνήτριας Μαρίνας Πατούλη, η οποία ισχυρίζεται πως «οι μάσκες έπεσαν πριν έρθουν οι Απόκριες!».

Τι δήλωσαν οι εικονιζόμενοι:
«Μη παραχαράσσετε την Ιστορία. Η Αποκριά είναι μία! Μασκαράς χωρίς μάσκα δεν γίνεται. Αυτή είναι η μαγεία του Καρνάβαλου. Ζήτω οι μάσκες!»


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων, έβγαλε Βασίλισσα Καρνάβαλου, εδώ τι κάνει ο Πέππας;

Η Πάτρα με δημοκρατικές διαδικασίες, ανέδειξε τη Βασίλισσα του φετινού Καρνάβαλου. Ονομάζεται Αναστασία Ψαρρού (φωτο), σπουδάζει Γεωλογία στην Πάτρα και λατρεύει το λάτιν. Στο Μαρούσι αν και είχαμε έτοιμη τη Βασίλισσα την έφαγαν οι σκοτεινοί μηχανισμοί του πολιτικού συστήματος, και δεν της επέτρεψαν τη ψηφοφορία. Αίσχος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου