Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Η θέση μας για τις Δημοτικές Εκλογές: Όχι άλλοι άκυροι στο Μαρούσι

Μέχρι στιγμής, κανένας από τους μνηστήρες του Δημαρχιακού Αξιώματος στο Μαρούσι, δεν έχει παρουσιάσει πρόγραμμα. Εκτός από κάποια γενικά λόγια, συγκεκριμένες θέσεις και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ακόμα δεν είδαμε. Θα περιμένουμε. Το θέμα που καίει τους δημότες, δεν είναι να βολευτούν κάποιοι ξανά στις θέσεις τους, αλλά να έρθουν καλύτερες μέρες στην πόλη. 


 Εμείς, θα τους ακούσουμε όλους. Θα μετρήσουμε το βάρος των λόγων τους, όχι όμως σε κομματική ζυγαριά. Δεν ενδιαφερόμαστε για το πού ανήκουν. Δεν είμαστε πρόβατα σε μαντρί. Έτσι, σαν γενικό σύνθημα, έχουμε το Έξω οι άκυροι από τον δημαρχιακό θώκο. Για αυτούς που μπήκαν στο Δήμο παλαιότερα, και ζητούν τώρα πάλι την ψήφο μας : Έξω όσοι από αυτούς, αποδείχτηκαν μικροί σε θέσεις μεγάλων.

Έξω οι φθαρμένοι. Λέμε ακόμα: όχι στους γερασμένους, αλλά ναι στους πρεσβύτερους αν διαθέτουν τη σοφία της ηλικίας, όχι για πάρτη τους, αλλά, για το καλό του Δήμου.

Το ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο, θα μετρήσει τους πάντες. Θα δώσει βήμα ν’ ακουστούν όλες οι απόψεις, και ιδιαίτερα εκείνες του πολύπαθου δημότη. Η δική μας στάση, είναι το ρεπορτάζ, και όχι οι δημόσιες σχέσεις. Σε εμάς, δεν θα δείτε φωτογραφίες υποψηφίων για ψύλλου πήδημα, όπως συνηθίζουν για ευνόητους λόγους, κάποια sites. Το Lifestyle των υποψήφιων, ενδιαφέρει μόνο αν φωτίζει τον χαρακτήρα, και θα προβάλλεται με δημοσιογραφικό τρόπο, και όχι με διάθεση να του φιλοτεχνήσουμε το πορτραίτο.

Σε αυτή την προσπάθεια, ζητούμε και την δική σου συμμετοχή. Τα αντικειμενικά σχόλια, κάτω από τις δημοσιεύσεις. Χωρίς φόβο και πάθος.

Παράλληλα, δεν θα σταματήσουμε να προβάλλουμε και τα καλά της πόλης. Τα αξιοθέατα, και τους ιστορικούς τόπους. Τα πρόσωπα που είναι αξιοσημείωτα και που κοσμούν την πόλη. Τις αξίες που συνιστούν την Μαρουσιώτικη Μνήμη. Την Αγορά του Μαρουσιού. Είμαστε στο πλάι του εμπορίου. Ναι στο Εμπόριο, αλλά όχι ΜΟΝΟΝ Εμπόριο. Ο Ερμής, δεν ήταν μόνον προστάτης του Εμπορίου, ήταν και Λόγιος, προστάτης Πολιτισμού και της Τέχνης. Και δεν υπάρχει Έμπορος που προκόβει, αν χάσει τον Λόγιο χαρακτήρα.

Θέλουμε ένα Μαρούσι, νέο, και αυτοδύναμο. Και φυσικά δεν ξεχνάμε και τον γειτονικό μας Δήμο, την όμορφη Πεύκη. Αυτή είναι η αρχή του δικού μας διάλογου. Have a nice day.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου