Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Σκληρή μονομαχία εξ αποστάσεως. Μήλον της έριδος, η Μακεδονία

Ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Θεσσαλονίκη : «Δεν πουλάει, η αριστερά τη Μακεδονία. Σώζει η αριστερά την πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Αθήνα : «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ»
.


Το πολιτικό κλίμα έχει πολωθεί τόσο, που μοιάζει με ψυχρό εμφύλιο πόλεμο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανιζόμενος σαν ο συνεχιστής όλων των αγώνων της Αριστεράς, από το ΕΑΜ ως το Πολυτεχνείο, έβαλε σε ένα τσουβάλι όλους όσοι διαφωνούν με την συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας :


«Ως εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Δεν θα επιτρέψουμε άλλο στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και στους χορηγούμενους της Ζίμενς και της Νοβάρτις, να παριστάνουν του υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά, τη δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αγώνων, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, προδότες και μειοδότες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ιδιότυπη αυτή, εξ αποστάσεως μονομαχία, απάντησε:

 

«Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα...Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Διότι η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ξαφνική αλλαγή στάσης των εταίρων, μόνο τυχαία δεν είναι. Ο διεθνής παράγοντας θέλει να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος. Και δεν δυσκολεύτηκε να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να πάρει πίσω το αχρείαστο μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση...Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου