Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Σε δύσκολο γήπεδο παίζει απόψε ο Τσίπρας. Εντός έδρας ο Μητσοτάκης

Ταυτόχρονες ομιλίες, σε δύο διαφορετικούς χώρους. Ο Αλέξης Τσίπρας, στο Παλαί ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Ο πρώτος, με σύνθημα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης». Ο δεύτερος, με το «Ελλάδα, μπορούμε!». 

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει απόψε στις 7.30 μ.μ στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλαί ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση προσδιορίζεται από το κυβερνών κόμμα, ως ένα «Δημοκρατικό Προσκλητήριο», μια «Κινητοποίηση όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια στον εθνικισμό και την Ακροδεξιά». Με το σύνθημα «Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης» θέλουν να πουν πως η επίλυση των διαφορών με τους γείτονές μας ανοίγει νέους δημοκρατικούς και αλληλέγγυους δρόμους. Τρεις αντισυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, γι αυτό, και προς αποφυγή των εκτρόπων, στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται 18 διμοιρίες των ΜΑΤ, 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ αλλά και η «Αύρα» το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει απόψε στις 7 μ.μ, στο Συνέδριο της ΝΔ, που ξεκινά σήμερα. Οι εργασίες του συνεδρίου, θα γίνουν με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα, μπορούμε!» θα διαρκέσουν ως την Κυριακή και θα κλείσουν με την εκλογή για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές θα καταφθάσουν στο εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», απ’ όλες τις γωνιές της χώρας αλλά και το εξωτερικό.

Φιλοδοξία των διοργανωτών, είναι να υπερβούν τα στερεότυπα των κλασσικών κομματικών συνεδρίων Θα υπάρχουν και ομιλητές που δεν σχετίζονται με τη ΝΔ, μουσικές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, εκθέσεις αυτοκινήτων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, κ.ά.
Το παρών θα δώσουν στο Συνέδριο και εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην κυβερνητικών. Η ΝΔ δεν προσκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «λόγω της πρωτοφανούς πολιτικής απρέπειας του κ. Αλέξη Τσίπρα να προγραμματίσει μια ομιλία του την ίδια ακριβώς ημέρα και ώρα με εκείνη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην έναρξη του προγραμματισμένου Συνεδρίου της», ανέφεραν γαλάζιες πηγές. Αυτό, όπως λένε οι ίδιες πηγές «δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία των Συνεδρίων των ελληνικών κομμάτων. Ιδίως δεδομένου ότι ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου ήταν γνωστός πολλούς μήνες νωρίτερα». Οι ΑΝΕΛ, δεν προσκλήθηκαν για «προφανείς λόγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου