Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΡΙΧΑΡΔΟΣ – Αποφυλακίζεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αθώος

Αίρεται η προσωρινή κράτηση για τον Ριχάρδο Μυλωνά και τους συγκατηγορουμένους του με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Η αποφυλάκιση γίνεται με περιοριστικούς όρους, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα.
Στον ενεχυροδανειστή και τον φερόμενο ως υπαρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ.
Το βούλευμα δεν απαλλάσσει τον Ριχάρδο... 

Αντίθετα, κάνει λόγο για σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τις κακουργηματικές πράξεις που αποδίδονται με το κατηγορητήριο στους 8, αφού συντρέχει υψηλός βαθμός πιθανολόγησης ότι έχουν τελέσει τις διωκώμενες κακουργηματικές πράξεις, ιδίως εν όψει του ότι οι κατασχεθείσες ποσότητες χρυσού, αργυρού, κοσμημάτων, ρολογιών και λοιπών τιμαλφών, που βρέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν προορίζονται για εξαγωγή προς την Τουρκία, χωρίς να προκύπτει γι΄ αυτά η ύπαρξη φορολογικών παραστατικών σχετικά με την προέλευση τους και την επ΄ αυτών επιμέτρηση φόρων, δηλαδή ΦΠΑ και ενδεχομένως φόρου πολυτελείας, με αποτέλεσμα να νοούνται ως λαθρεμπορεύματα.Ακόμη, το βούλευμα αναφέρει, ότι δεν διευκρινίστηκε από τους εμπλεκόμενους εάν τα κατασχεθέντα προέρχονται από το εξωτερικό, από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτες χώρες και εάν καταβλήθηκε ή όχι ΦΠΑ.
Το βούλευμα «εξασθενεί» τα τελωνειακά έγγραφα που στάλθηκαν στην ανακρίτρια και άλλαξε άποψη για το θέμα της προφυλάκισης των εμπλεκομένων.
Ειδικότερα, σημειώνεται στο βούλευμα ότι η κρίση του Συμβουλίου περί της ύπαρξης σοβαρών ενδείξεων ενοχής σε βάρος των εμπλεκομένων δεν αναιρείται από κανένα αποδεικτικό μέσο, ούτε από τα έγγραφα της ΑΑΔΕ Γενική Διεύθυνση Τελωνείων κ.λπ.
Και αυτό γιατί η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων στα έγγραφά της «δεν αναφέρεται στην εξαγωγή λαθρεμπορευμάτων από τη χώρα, που αποτελεί εν προκειμένω το κρινόμενο ζήτημα».
Επομένως, υπογραμμίζει το βούλευμα, «οι σοβαρές ενδείξεις ενοχής των εμπλεκομένων δεν κλονίζονται από το περιεχόμενο των εγγράφων αυτών, ούτε από άλλο αποδεικτικό μέσο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου