Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Ριχάρδος – Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει Βασιλιάς (και τελικά έγινε ρόμπα)

Ο Ριχάρδος δηλώνει αθώος, ότι ναι μεν κατόρθωσε να αποκτήσει τον χρυσό και τα τιμαλφή των Ελλήνων, αλλά το κατόρθωσε με νόμιμο τρόπο. Οι ανακριτικές αρχές, θα μας πουν, αν το έκανε νόμιμα ή παράνομα.  

Όπως όμως και να το έκανε, η ουσία παραμένει: Ήταν ο άνθρωπος που κερδοσκόπησε πάνω στην δυστυχία χιλιάδων συμπολιτών μας. Ήταν αυτός, που έστησε ένα σύστημα ξεζουμίσματος των ανέργων και απελπισμένων. Στο ηθικό μέρος, τι διαφέρει από τους μαυραγορίτες της Κατοχής;

Η ουσία  είναι, πως μια σειρά «δημοσιογράφοι» στάθηκαν πρόθυμοι στο πλευρό του. Τον διαφήμιζαν σαν να ήταν εθνικός ευεργέτης. Καθημερινά, τον έμπαζαν στα σπίτια μας, κάνοντάς του λεζάντα, να μας πει «Ριχάρδος, η λύση στην κρίση!».
Και αυτοί ισχυρίζονται πως ό,τι έκαναν το έκαναν νόμιμα, και πως υπάρχουν τα «παραστατικά». Τα παραστατικά της ηθικής, όμως, τα έχουν; Μαζί με τον Ριχάρδο, έγιναν τώρα, ρόμπα και αυτοί.

Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε από το Βήμα της Βουλής: «Αναφέρομαι σε ένα δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την Ελλάδα, το γνωστό δίκτυο “Ριχάρδος” που είχε ξεζουμίσει, τα πρώτα χρόνια της κρίσης κυρίως, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν εν μια νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, να μένουν άνεργοι, να βρίσκονται στην ανέχεια, στην απελπισία και μέσα στην απελπισία τους προσπάθησαν πολλοί εξ αυτών να βρουν τη δυνατότητα έστω ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας».

Συμφωνούμε σε όλα με τον πρωθυπουργό, εκτός από ένα. Το ξεζούμισμα, δεν γινόταν στα «πρώτα χρόνια της κρίσης κυρίως», γινόταν σε όλα τα χρόνια μέχρι και τώρα. Άργησε η κυβέρνηση να καταλάβει το τεράστιο δράμα που είχε τίτλο Ριχάρδος;

 Φωτο: Ο Σπύρος Ρέβης με τον Ριχάρδο. Ο Ρέβης σημειώνει " Ακόμη και το τηλεφωνο που μιλάμε είναι ολόχρυσο μασίφ..." 

Έστω και τώρα, είναι καιρός όλοι να προβληματισούν, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, για τέτοιες εικόνες. Και κυρίως για την συνεχιζόμενη ανεργία, την συνεχιζόμενη απελπισία χιλιάδων ελλήνων. Όσο βαστάνε αυτά τα κακά, οι Ριχάρδοι θα δρουν νόμιμα ή παράνομα. Αυτά τους δίνουν δύναμη και ζωή. Και όπως οι μαυραγορίτες της Κατοχής φώναζαν «Βάστα Ρόμελ», έτσι και οι Ριχάρδοι και οι πρόθυμοι συνεργάτες τους, φωνάζουν «Βάστα Κρίση».

Η υπόθεση Ριχάρδου, δεν αποκαλύπτει τόσο ένα κύκλωμα, όσο έναν λαό σε απελπισία.
Έναν λαό, που εξαθλιωμένος παραδίδεται στα χέρια του κάθε Ριχάρδου. Ως πότε; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου