Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

2:37 ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ- Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ

Μόνο υλικές ζημιές, δεν υπάρχουν τραυματισμοί. 45 λεπτά πριν την έκρηξη, έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Οι άγνωστοι δράστες, έβαλαν τη βόμβα σε σάκο, έξω από το κτίριο. Πάνω από 5 κιλά η εκρηκτική ύλη. Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «βλέπει» η αντιτρομοκρατική. 


Πριν από την έκρηξη, περί τη 01.45, άγνωστος τηλεφώνησε στον ANT1 και στα γραφεία του zougla.gr και έδωσε περιθώριο 45 λεπτά, ενώ ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα του αγνώστου έγινε από «πακιστανικό τηλέφωνο» μιας χρήσης χωρίς απόκρυψη στοιχείων, όπως είχε γίνει και στο τηλεφώνημα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, το Νοέμβριο. Η περιοχή αποκλείστηκε, και έγκαιρα ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι. Η έκρηξη σημειώθηκε στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.


Αστυνομικές πηγές μιλούν για μια πολύ ισχυρή έκρηξη με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.  Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος έξω από το κτήριο, απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν, επίσης, ότι υπήρχε και ομάδα υποστήριξης με το πιθανότερο σενάριο να είναι, ότι, αυτοί που έβαλαν τη βόμβα σταμάτησαν στην υπόγεια διάβαση προς το ΣΕΦ σε ένα «τυφλό» σημείο χωρίς κάμερες και εξαφανιστήκαν. Η επιλογή του σημείου δείχνει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ότι οι βομβιστές είχαν μελετήσει καλά την περιοχή για να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους.

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.


Γεροβασίλη: «Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται» δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μετέβη στον ΣΚΑΪ, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Σπυράκη: «Η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν. Ευθύνη κυβέρνησης και αστυνομίας να βρεθούν οι τρομοκράτες» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Βούτσης:«Ο τρόμος και ο φόβος δεν είναι δημοκρατική αντιπαράθεση.Αυτοί που το έκαναν δεν μπαίνουν στην εξίσωση και στο πλαίσιο της δημοκρατικής αντιπαράθεσης των κομμάτων. Μένουν πάντα στο πειθώριο. Ευτυχώς δεν έχουμε τραγικές επιπτώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.


Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «βλέπουν» στην Αντιτρομοκρατική

Μέχρι στιγμής το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής είναι πίσω από την έκρηξη να βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Προηγούμενα χτυπήματα της ΟΛΑ: 


- στις 30 Δεκεμβρίου 2013, επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

- στις 12 Δεκεμβρίου 2014 είχε εκτοξεύσει ρουκέτα που δεν είχε σκάσει σε αυτοκινητοβιομηχανία στη Μεταμόρφωση

- στις 24 Νοεμβρίου 2015, βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος.

- στις 12 Δεκεμβρίου 2016, εκρηκτικός μηχανισμός στο κτήριο του υπ. Εργασίας που όμως δεν εξερράγη. 


- Στις 22 Δεκεμβρίου 2017, βόμιβα στο Εφετείο προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές ενώ τα μέλη της ΟΛΑ είχαν πυροβολήσει κατά του φρουρού.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου