Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Διάγγελμα Μακρόν: Δικαιολογεί τώρα την λαϊκή οργή – Προσφέρει δώρα 10 δις ευρώ για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις

Το έχει δείξει πολλές φορές η Ιστορία. Και ο Μακρόν, ο κάθε Μακρόν, θέλει το γιλεκάκι του. Στο χθεσινοβραδινό του διάγγελμα, ο γάλλος Πρόεδρος, χαρακτήρισε «δικαιολογημένη» την λαϊκή οργή που πριν λίγες εβδομάδες δεν δικαιολογούσε. Γιλέκα και οι Μακρόν πείθονται.


Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 100 ευρώ, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Γνωρίζει, είπε, πως κάποιες δηλώσεις του, «πλήγωσαν» τους ανθρώπους, όμως υποσχέθηκε πως θα επανορθώσει. Ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 100 ευρώ, από τον επόμενο χρόνο.
«Θα απαντήσουμε στις επείγουσες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες, διατηρώντας όμως τις δαπάνες μας υπό έλεγχο, αλλά χωρίς στροφές 180 μοιρών».
Κάλεσε τις επιχειρήσεις να χορηγήσουν στους εργαζομένους τους ένα «επίδομα» στο τέλος του έτους. Ανακοίνωσε, ότι η αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση δεν θα υπόκειται σε φόρους από το 2019.
Ακόμη, υποσχέθηκε πως θα καταργήσει το μέτρο της αύξησης στον φόρο κοινωνικών ασφαλίσεων για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ μηνιαίως.
Από 8 έως 10 δισ. ευρώ κοστολογεί η γαλλική κυβέρνηση τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Μακρόν

Είναι εμφανές ότι τα μέτρα αποτελούν υποχώρηση. Ο Μακρόν, θέλησε να δείξει πως αφουγκράζεται την κοινή γνώμη και πως είναι κοντά στον λαό, σε μια τελευταία προσπάθεια, να ανακόψει τη δυναμική του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου