Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Στην Αμερική βρίσκεται, ο φίλος του Ριχάρδου, Μένιος Φουρθιώτης

Στην Νέα Υόρκη πέταξε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο τηλεπωλητής που μας παρουσίαζε μέσα από τις εκπομπές του, τον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο σαν ... εθνικό ευεργέτη. 


Το γιατί βρίσκεται εκεί, δεν το ξέρουμε. Πάντως, έφυγε, λίγες μέρες πριν ο φίλος του, συλληφθεί στην τεράστια αστυνομική επιχείρηση εξάρθρωσης σπείρας λαθρεμπόρων χρυσού.

Είναι κρίμα που ο Μένιος δεν είναι εδώ για να μας διαφωτίσει για τις "αρετές" του φίλου του Ριχάρδου. 
Θα γυρίσει άραγε να μας τα πει αλλά και να συνεχίσει τις «αποκαλυπτικές» εκπομπές του; Ανυπομονούμε. Όπως ανυπομονούμε να μιλήσουν και οι άλλοι "δημοσιογράφοι" που θαύμαζαν τον Ριχάρδο. Πού είναι τώρα αυτοί; Γιατί τόση μούγκα;



Ο Ριχάρδος, όπως αναφερουν πηγές της αστυνομίας, εμπλέκεται σε κύκλωμα κλεπταποδοχής και λαθρεμπορίας. Τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται ότι συνεργάζονταν με κακοποιούς, που έκαναν ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια ή κοσμηματοπωλεία και στη συνέχεια πωλούσαν στο κύκλωμα των κλεπταποδόχων τα κλοπιμαία.



Το κύκλωμα οδηγούσε τα κλοπιμαία σε παράνομο χυτήριο που είχε εγκαταστήσει στα δυτικά προάστια, τα κοσμήματα λιώνονταν και μετατρέπονταν σε πλάκες χρυσού. Ο χρυσός στη συνέχεια έφευγε για τη μαύρη αγορά της Τουρκίας.


Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα των λαθρεμπόρων είχε στήσει μια καλοδουλεμένη μηχανή για να βγάζει το χρυσό από την Ελλάδα και να τον στέλνει στην Τουρκία. Κάθε μέρα, έδιωχνε 100 με 150 κιλά χρυσού. Κάποιες μέρες, έβγαζε έξω ακόμα και μισό τόνο.


Σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, συσκεύαζαν το χρυσό μέσα σε «ασυνόδευτα» πακέτα, τα οποία έβαζαν σε τουριστικά λεωφορεία που έφευγαν από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Τουρκία.


Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση έχουν κατασχέσει μέχρι στιγμής 50 κιλά χρυσού και ποσό που φτάνει στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι τα κέρδη του κυκλώματος ήταν περί τα 6.000.000 ευρώ τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου