Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Μαζωμός – Μία ναξιώτικη ταβέρνα στο Μαρούσι

Στον Μαζωμό όμορφα' ναι
όποια εποχή και νά' ναι


Ο ωραίος τύπος Τζίμης Σαρρής, λειτουργεί εδώ και χρόνια, την περίφημη ταβέρνα του Μαζωμός, στο Μαρούσι, προσφέροντας ιδιαίτερα φαγητά,  εικόνες και μουσικές, από το νησί του, την Νάξο. Στην φωτογραφία, τον βλέπουμε να στρίβει το τσιγαράκι του, ενώ δίπλα του είναι η συμπατριώτισσά του, Ευδοκία, που τα βραδάκια εργάζεται στο μαγαζί, και τη μέρα, είναι φοιτήτρια σε ΤΕΙ της Αθήνας. Η Ευδοκία, σερβίρει τις παραγγελιές ταχέως, και πάντα με χαρούμενο πρόσωπο, κερδίζουσα έτσι επάξια, τον τίτλο, η πιο καλή γκαρσόνα.


Φωτο: Η Ευδοκία, φέρνει δροσερό ρακάκι.

Τι να πρωτοπεί κανείς, για τις λιχουδιές, που βρίσκεις σε αυτή η ταβέρνα. Μεγάλη επιτυχία, έχει η κατσικομακαρονάδα. Δοκιμάστε επίσης και τα φημισμένα τυριά της Νάξου. Ολόφρεσκοι μεζέδες σε ευφάνταστες συνταγές, όπως εκδοχή μοσχαρίσιου κιμά, με τσιπς Νάξου και μυζήθρα Απειράνθου. 


Φωτο: Ο Γιάννης (όρθιος) και ο Κώστας (γιος του Τζίμη), αξιώτες βεβαίως κι αυτοί, και ευγενέστατοι σερβιτόροι.

Κατά τη γνώμη μας, η μεγάλη επιτυχία του Μαζωμού, είναι το ζεστό  κλίμα. Και δεν εννοούμε το τζάκι, που ανάβει τους χειμερινούς μήνες. Όλα τα παιδιά που δουλεύουν εκεί, έχουν φιλικούς χαρακτήρες. Ο Τζίμης μάλιστα, δεν διστάζει να σου διηγηθεί ιστορίες από την περιπετειώδη ζωή του, αλλά και να κάνει μαζί σου συζητήσεις, που δείχνουν άνθρωπο φιλομαθή, και πολύ φιλοσοφημένο. Για αυτό, στο γραφικό ταβερνάκι αυτό, συχνάζουν καλοφαγάδες από όλες τις πολιτικές παρατάξεις.  Θα συναντήσεις στον Μαζωμό, αριστερούς και δεξιούς, που αφήνοντας διαφορές, μαζεύονται σε μια μεγάλη παρέα, φτιάχνοντας, έστω για μια βραδιά, υπερκομματική κοινωνία.

Φωτο: Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με την σύντροφό του, στον Μαζωμό.

Στον Μαζωμό, είδαμε και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, που μετά το φαγητό, έπινε τα ουισκάκια του, συντροφιά με ωραία κοπέλα. Είναι κι αυτός Αξιώτης, και όπως μας αποκάλυψε, αν του έρθουν τα δυσκολα, τα μαζεύει και πάει στην Νάξο. 

Προς τι τα μίση 
και ο αλληλοσπαραγμός; Αυτό είναι το μήνυμα του Μαζωμού, που αποτελεί αναμφίβολα στολίδι για το Μαρούσι. Η ζωή είναι σύντομη και όλοι αναπνέουμε κάτω από τον ίδιο ουρανό. Ας μονιάσουμε just for one day.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου